Десет от ЦСКА съкрушиха Царско село в края

ЦСКА победи инфарктно с гол в 93-ата минута Царско село с резултат 2:1 в мач от 10-ия кръг на efbet Лига. В герой за „армейците“ се превърна Карло Мухар, който с първия си гол за ЦСКА донесе трите точки за тима на Стойчо Младенов. Преди това Амос Юга изведе „червените“ напред в 56-ата минута, въпреки че малко преди това Жеферсон остави отбора с човек по-малко след втори жълт картон. За Царско село точен бе резервата Лукас Диас.

След доста скучно първо полувреме, в което почти нямаше опасности пред двете врати, през второто полувреме нещата на комплекс „Царско село“ се обърнаха с главата надолу. В 51-ата минута Жеферсон бе изгонен за втори жълт картон и така остави ЦСКА с човек по-малко на терена. Въпреки това „армейците“ поведоха в резултата 5 минути по-късно, когато удар от границата на наказателното поле на Амос Юга завърши с топка в мрежата на Янко Георгиев. След това последва натиск на домакините и в 72-ата минута резервата Лукас Диас бе изведен сам в наказателното поле и прехвърли Бусато, пращайки топката в мрежата за 1:1. До края на срещата отборът на Антони Здравков, който бе с човек повече на терена, упражни натиск към вратата на гостите в търсене на победен гол. ЦСКА, от своя страна, търсеше шансовете си при контраатаки. При една от тях Брадли Мазику бе фаулиран близо до наказателното поле. След центриране от пряк свободен удар последва изстрел в гредата, след който топката стигна до Карло Мухар, който я прати в мрежата и донесе успеха на ЦСКА.DSPORT.BG

Царско село – ЦСКА 1:2

(0:1 Амос Юга 56′, 1:1 Лукас Диас 72′, 1:2 Карло Мухар 93′)

Червен картон: Жеферсон (Ц)

Домакините започнаха по-добре и в 3-ата минута удар на Васил Шопов в наказателното поле бе блокиран от Томас Лам. Последва ъглов удар, като при центрирането топката на рикошира от няколко играчи на Царско село и излезе в аут.

ЦСКА отговори с извеждащо подаване на дясното крило към Яник Вилдсхут, но Янго Георгиев излезе извън наказателното си поле и изби топката в тъч. Гостите постепенно взеха инициативата в мача и започнаха да осъществуват повече атаки към вратата на Царско село.

В 18-ата минута Вилдсхут и Федерико Варела комбинираха добре, като аржентинецът центрира ниско по тревата към включилия се от втора позиция нидерландец, чийто удар бе избит в ъгловудар от Георгиев. След ъгловия удар топката стигна до Йоан Баи на границата на наказателното поле. Той стреля от въздуха, но вратарят на домакините изби.

В 20-ата минута Баи проби по дясното крило, но центрирането му към Ахмед Ахмедов бе избито от защитник на Царско село.

Три минути по-късно домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар от границата на наказателното поле на Густаво Бусато, но опитът за заучено изпълнение завърши с удар в стената на Васил Шопов.

Малко по-късно ЦСКА осъществи добра комбинация по десния фланг между Баи и Варела, като вторият центрира към Ахмедов, но неговият удар с глава бе неточен.

В 36-ата минута Вилдсхут пробва мощен удар от далечна дистанция но топката уцели Иван Бандаловски в главата и излезе в тъч.

При ответната атака Миси Мезу показа завидна бързина и напредна много добре по десния фланг. Той подаде към Александър Александров, но десният бек не успя да поемеме добре топката в наказателното опле и тя му бе отнета.

Минута преди края на редовното време на първата част ЦСКА получи шанс да обстрелва вратата на Георгиев от пряк свободен удар, но изстрелът на Томас Лам от около 25 метра попадна в стената от футболисти на домакините.

Второто полувреме започна по-добре за ЦСКА, като Вилдсхут се отчете с пропуск. От другата страна на полето удар на Миси Мезу бе избит в корнер от защитник на гостите.

Малко след изтичането на 5 минути игра ЦСКА остана с човек по-малко на терена, като в рамките на 3 минути Жеферсон си изкара два жълти картони и остави своя тим с човек по-малко. Вторият жълт картон дойде за удар в корема срещу Никола Колев.

Това обаче само мотивира още повече възпитаниците на Стойчо Младенов и в 56-ата минута ЦСКА вкара. Резервата Георги Йомов напредна добре по левия фланг след подаване на Карло Мухар. Националът центрира в наказателното поле, където Вилдсхут подаде към Ахмедов. Ударът от близка дистанция на Ахмедов бе спасен от Янко Георгиев, който изби топката. Тя отиде към връхлитащия от втора позиция Амос Юга и с мощен удар от границата на наказателното поле халфът разпечата вратата на Царско село – 1:0 за ЦСКА.

Царско село отговори с удар с глава на Венцислав Василев след ъглов удар, но мерникът на защитника бе неточен. Малко след това Ален Стеванович опита техничен удар от дясно на вратата на Бусато, но топката мина покрай лявата греда на бразилеца.

В 68-ата минута „армейците“ направиха скоростна контратака, при която топката стигна до Карло Мухар, но ударът му от границата на наказателното поле бе спасен от Георгиев.

Четири минути по-късно нищо не можеше да спре отборът на Антони Здравков от това да вкара гол. При една комбинация топката стигна до Васил Шопов, който се намираше фронтално на около 20 метра от вратата на Бусато. Шопов пусна клиничен пас към връхлитащия вдясно от него Лукас Диас. Резервата връхлетя в наказателното поле и прехвърли излезлия Густаво Бусато, пращайки топката в мрежата на ЦСКА.

Голът даде импулс в играта на Царско село и домакините упражниха натиск към останалия с 10 души на терена отбор на Стойчо Младенов.

Девет минути преди края на мача Миси Мезу отправи силен удар по диагонала към вратата на ЦСКА, но Бусато улови топката. Малко след това Ален Стеванович центрира опасно оттдясно, но защитник на ЦСКА изчисти топката и предотврати голова опасност за вратата на своя тим.

В 90-ата минута ЦСКА имаше златен шанс да вкара втори гол след контраатака. Калоян Кръстев напредна добре през центъра и финтира защитник на домакините. Последва удар от границата на наказателното поле, но Георгиев направи страхотно спасяване и лиши Кръстев от дебютен гол с фланелка.

В следващата атака на ЦСКА Брадли Мазику бе фаулиран вляво от наказателното поле на Царско село. При последвалото центриране се стигна до карамбол, след който топката рикошира в напречната греда и се върна към Карло Мухар. От близка дистанция той нямаше какво да направи освен да прати топката в мрежата и да хвърли в див екстаз своите съотборници.

След паузата за националните отбори за Царско село предстои ново домакинство, като този път в покрайнините на София пристига Локомотив София. ЦСКА пък ще домакинства на намиращия се в много добра форма отбор на Ботев Пловдив.

 

 

Стартови състави:

Царско село: 1. Янко Георгиев – 25. Александър Александров, 21. Венцислав Василев, 6. Иван Бандаловски (к), 77. Луи Нганиони – 10. Лъчезар Балтанов (67′ – 12. Лукас Диас), 80. Карлос Охене – 29. Миси Мезу, 88. Никола Колев (59′ – 9. Милчо Ангелов), 8. Ален Стеванович – 93. Васил Шопов

Резерви: 30. Християн Василев, 3. Мартин Кавдански, 4. Дилян Георгиев, 9. Милчо Ангелов, 12. Лукас Диас, 20. Петър Атанасов, 22. Милан Йокич

Старши треньор: Антони Здравков

 

ЦСКА: 1. Густаво Бусато – 19. Иван Турицов (53′ – 28. Пламен Гълъбов), 2. Юрген Матей (к), 29. Томас Лам, 18. Брадли Мазику – 3. Жеферсон, 21. Амос Юга – 7. Йоан Баи (89′ – 20. Карол Метс), 5. Федерико Варела (54′ – 10 Георги Йомов), 30. Яник-Сони Вилдсхут (53′ – 24. Карло Мухар), 23. Ахмед Ахмедов (75′ – 14. Калоян Кръстев)

Резерви: 25. Димитър Евтимов, 10. Георги Йомов, 14. Калоян Кръстев, 24. Карло Мухар, 20. Карол Метс, 28. Пламен Гълъбов, 11. Хамза Чатакович

Старши треньор: Стойчо Младенов

Съдия: Никола Попов

Жълти картони: Иван Турицов, Жеферсон (Ц), Александър Александров (ЦС)

Стойчо Младенов: След силен мач в Европа сваляме гарда

Антони Здравков: Просто допуснахме груби грешки (ВИДЕО)

ГАЛЕРИЯ