Лъчезар Петров: Левски започва с малки, бавни стъпки да върви в правилната посока

Изпълнителният директор на Palms Bet Лъчезар Петров даде ексклузивно интервю пред Дарик радио и dsport за сътрудничеството с Левски, дългият път, който “сините” трябва да извървят до своето стабилизиране, както и за участието на компанията в управлението на клуба.

“При всички случаи, след продължаването на партньорството с Palms Bet, сега нещата в Левски са една идея по-спокойни. Хубавото е, че в момента Левски започва с малки, бавни стъпки да върви по правилния път. Това се вижда от феновете и в спортно-техническата част с назначението на Станимир Стоилов. При нашата работа нещата седят малко по-различно. За да може и тя да бъде усетена от феновете, ще трябва да мине малко време”.

“Този клуб е толкова велик заради феновете. Те месеци наред спасяваха клуба от фалит. Адмирации за тях и нищо друго. Заварихме клуб, в който поради липсата на финанси основни направления ги нямаше. Финансовата картина е много тежка. Феновете са направили най-важното – клубът не е фалирал. Всички други задължения обаче са продължили да се трупат. Те продължават да висят над главата на клуба”.

“Една заплата на футболистите вече е изплатена. Сега се търси най-добрият модел за излизане от финансовата криза. Ясно е, че ако бяхме влезли в клуб без задължения, щяхме по-бързо да се оправим. Сега се работи по план за изчистване на задълженията. Трябват повече партньори от нашето ниво, за да може клубът да функционира нормално. Задълженията, които има Левски са напавени и чакат да бъдат обслужени”.

“При всички случаи има още доста работа да бъде свършена по всички направления. Най-важното е да се намерят нови партньори, които да помагат за погасяването на задълженията. Смятам, че скоро клубът ще започне да генерира приходи”.

Фенове на Левски искат виртуални билети за мача с Пирин

“За да може един клуб от ранга на Левски да функционира по нормален начин му трябва финансов и човешки ресурс. Ние сега започваме да изграждаме структура в рамките на клуба. Нашата цел е да има стабилност в Левски”.

“Никак не бе приятно да видим това, което видяхме на мача с Лудогорец със сигналните ракети. Малка група в сектор “Б” успява да развали празника на стадиона и води до преки финансови загуби – глобата и наказанието за мач пред празни трибуни. Клубът не е правораздавателен орган и той не може да се разправя с хора, които нарушават обществения ред. Това е работа на държавата. Не говори добре това, че групичка фенове могат да носят директни финансови загуби на клуба”.

“Ако изключим модела Лудогорец, който е еталон за правилна работа, всичко друго работи, за да съществува, а не клубовете да бъдат изградени, да генерират собствени приходи. Има още много работа за вършене”

“Всички левскари обичат Левски и са готови да помогнат. Трудно ми е да разбера защо в последните години това не управлявано правилно. Това нещо не се използва”.

Левски наказан с 1 мач без публика и много сериозна финансова глоба

“Това са бавни процеси, които повече от година са били в застой. Няма да стане от днес за днес. Трябва да бъде изградена структура, да се вземат правилните хора и да се изготви план. Има разговори с други партньори, но те са в много начална фаза. Трябва да се работи целенасочено. Ние идваме с ясни разчети и с план какво трябва да се случи”.

“В рамките на няколко години трбява да се вземат сериозни мерки за стадиона. Той тече. Липсата на козирка води до други проблеми за сектор “А”. Това обаче не е належащо към днешна дата – има други задължения, които трябва да бъдат покрити. Идеята за дарителска сметка за козирката се обсъжда и седи на дневен ред, но най-важното е да бъде покрито задължението към НАП. Може да се стигне до вариант да има козирка, а да играем във В група, тъй като НАП няма да е обслужен”.

“Ще пуснем в следващите дни виртуални билети за мача с Пирин”.

“За мен Станимир Стоилов е изключителен професионалист. Вече на няколко пъти съм имал възможност дда комуникирам с него и да гледам тренировките му. Той много държи на дисциплината. Само адмирации за това. Голям клуб като Левски има нужда от желязна ръка”.

БФС: Хосе Кордоба може да играе за Левски

“Повишаването на цените в много направления е факт и вече е много по-трудно да се намерят партньори. Именно това спира много бизнеси. Има и сектори, които обаче благодарение на кризата, вървят нагоре”.

“Партньорството на нашата компания с Левски е ползотворно. В такъв тип отношения и двете страни трябва да извлекат ползите за себе си. Има клубове в България, които с хиляди и милиони привърженици. Това е маса, която е готова директно или индиректно да помага”.

“С каквото мога винаги ще бъда полезен на Левски. Оптимист съм за бъдещето на клуба. Искрено вярвам, че то е светло. С Наско и Мъри се разбираме чудесно. Ще има нови инициативи за феновете. Предстоят различни кампании в различни направления. Трайната светлинка вече е започнала да мъждука. Надявам се и хората да видят, че вече я има”, каза Петров.