Лудогорец не успя да притисне Брага в Разград и е на дъното в групата

Лудогорец загуби с 0:1 от португалския Брага в мач от групите на Лига Европа. Единственото попадение в мача вкара звездата на гостуващия тим Рикардо Ортега още в 8-ата минута. След поражението българският шампион е на дъното във временното класиране на група F. Лидер е Цървена звезда със 7. Сръбският гранд завърши наравно 1:1 като гост на Мидтиланд.DSPORT.BG

След поражението българският шампион е на дъното във временното класиране на група F и изглежда ще се бори за третото място с Мидтиланд. Лидер е Цървена звезда със 7 пункта. Сръбският гранд завърши наравно 1:1 като гост на датския шампион.

72t

По никакъв начин Лудогорец не успя да притесни Брага, който след почивката много умело уби темпото на мача и не даде много шансове на „орлите“ да стигнат дори до равенството. Българският тим извади късмет в две ситуации, след като топката срещна гредата.

В 82-рата минута дойде най-спорната ситуация в мача, когато Фабиано Силва игра с ръка в наказателното поле, но претенциите от страна на Лудогорец за дузпа не бяха уважени.

Лудогорец – Брага 0:1

(0:1 Рикардо Орта 8′)

 

Първите минути от срещата бяха равностойни. В 6-ата минута късметът покри разградчани. Юри Медейрош получи на границата на наказателното поле и с плътен удар по земя преодоля Кристиан Кахлина. За щастие на българския шампион, топката се отби от десния страничен стълб и не попадна в мрежата.

Секунди по-късно защитата на Лудогорец отново се пропука Ал Мустрати беше оставен непокрит в наказателното поле. Той засече центриране, но от непосредствена близост не съумя да намери очертанията на вратата.

В 8-ата по-добрият старт на Брага даде резултат и гостите излязоха напред в резултата. Нуно Секейра беше изведен по фланга. От аутлинията той центрира по земя, а звездата на Брага Рикардо Орта вкара за 0:1.

Отговорът на „орлите“ дойде в 10-ата минута, когато Жосуе Са засече центриране от статично положение и с глава прати топката в мрежата. Попадението обаче не беше отменено заради засада. В рамките на няколко секунди ВАР провери ситуацията и потвърди решението на страничния и главния съдия.

Три минути по-късно Галено беше изведен зад защитата на Лудогорец. Жозуе Са отне топката, като останаха съмнения за нарушение, но бе маркирана засада.

След вихрените начални минути Брага понамали темпото и започна да играе на контраатака. В същото време Лудогорец най-сетне успя да установи някакъв контрол върху събитията, макар че по никакъв начин не застраши вратата на гостите. След 35 минути разградчани успяха да натиснат. На два пъти Кирил Десподов беше извеждан по фланга, но той центрира наизуст, без да успее да намери свой съотборник.

В 43-тата минута Доминик Янков намери Пиерос Сотириу. Кипърецът отправи силен удар от дъгата на наказателното поле, но право в ръцете на Матеус. Стражът на Брага изпусна топката за момент, но бързо поправи грешката. В близост до него нямаше футболист на родния представител, който да се възползва от неточността.

В началото на втората част Бернард Текпетей проби през центъра. Той можеше да комбинира с Десподов или Сотириу, но реши да завършва сам. Това се оказа грешка и защитник на гостите се намеси добре.

Час игра след началото Кирил Десподов изпълни ъглов удар. На близката греда сам беше Текпетей, но той не успя с глава да насочи топката по посока вратата на Брага.

В 65-ата минута топката попадна на волето на Рикардо Орта, който отправи мощен удар, но не се наложи намеса на Кахлина, тъй като защитник в зелен спортен екип успя да блокира.

В 73-тата минута Брага отново уцели греда. Резервата Марио Гонсалес засече с глава центриране от корнер, а топката се отби от напречната греда, преди да напусне очертанията на игрището.

Десет минути по-късно Лудогорец имаше сериозни претенции за дузпа. Мавис Чибота проби отляво и опита подаване, а топката срещна ръката на Фабиано. Главният съдия Кристо Тохвер остана безмълвен. Не се намеси и ВАР.

Две минути преди края на редовното време късметът отново беше на страната на Лудогорец. Гостите от Брага отнеха топката в центъра на терена и организираха бърза контраатака. Чикиньо комбинира на двойно подаване със свой съотборник, след което отправи много опасен удар. Топката се търкулна покрай вратата, а Кахлина само я изгледа с успокоение.

До края Брага задържа топката и не даде шанс на Лудогорец дори да помисли за гол, с който да прибави скъпоценна точка в борбата за третото място.

Мидтиланд и Цървена звезда не се победиха в Дания

Състави:

Лудогорец: 71. Кристиан Кахлина – 22. Жордан Икоко, 32. Жозуе Са, 24. Оливие Вердон (Игор Пластун 46′), 6. Шакил Пинас – 25. Стефан Баджи (Димитър Митков 87′), 8. Клод Гонзалвеш (Алекс Сантана 70′) – 37. Бернард Текпетей (Мавис Чибота 59′), 64. Доминик Янков (Елвис Ману 59′) , 11. Кирил Десподов – 19. Пиерос Сотириу

резерви: 1. Серджио Падт, 67. Дамян Христов, 5. Георги Терзиев, 7. Алекс Сантана, 10. Елвис Ману, 13. Мавис Чибота, 23. Шоу, 29. Дорин Ротариу, 30. Игор Пластун, 45. Димитър Митков, 82. Иван Йорданов

старши треньорът: Станислав Генчев

 

Брага: 1. Матеус – 70. Фабиано, 15. Пауло Оливейра, 4. Диого Лейте, 5. Нуно Секейра – 45. Юри Медейрош (Лукас Пиазон 60′), 8. Ал Мустрати, 88. Андре Кастро (Чикиньо 77′) – 90. Галено (Франсиско Моура 90’+1′), 9. Абел Руис (Марио Гонсалес 60′), 21. Рикардо Орта (Лукас Минейро 77′)

резерви: 12. Тиаго Са, 2. Ян Коуто, 3. Витор Тормена, 10. Андре Орта, 11. Лукас Пиазон, 19. Марио Гонсалес, 22. Чикиньо, 25. Лукас Минейро, 34. Раул Силва, 74. Франсиско Моура, 86. Бруно Родригес, 99. Витор Оливейра

старши треньор: Карлос Карвалял

съдия: Кристо Тохвер (Естония)

ГАЛЕРИЯ