Нова среща между старите и новите собственици на ЦСКА ще се проведе днес

София. Един от членовете на Инициативния комитет за възраждане на ЦСКА Лъчезар Николов-Чезари бе гост в дискусионно студио “Дерби”, където сподели доста неща около моментното управление на ЦСКА. ръководството от “Титан” е абдикирало тотално – не плаща нищо. Новото ръководство няма права, за да помага финансово на този етап. Не може Емил Димитров да отиде с торба пари и да започне да раздава. Затова при тези обстоятелства не могат да се искат резултати. “Титан” имат 80 висящи футболни дела, също така и много кредити. Инициативният комитет е в патова ситуация. Има неплатени задължения от 5-6 милиона евро още от Митал. Футболисти като Боладо и Томас имат иск за получаване на 1 милион евро обезщетения. Тези двама играчи са получавали по 25 хиляди евро, а нямат общо изигран един мач. Има 5 милиона задължения към НАП. Това е била политиката на сегашното ръководство – да се води клубът умишлено към фалит и да разчитат някой да дойде да плати техните натрупани разходи и задължения. Сегашните ръководители направиха толкова трансфери – Зику, Мораес – за милиони, а имат само задължения. Не е сериозно Инициативният комитет да им плаща тези задължения. Разтрогвани са умишлено договори, само и само клубът да фалира. “Не знам защо държавата не се е намесила навреме и се е стигнало дотук. Кой нормален човек ще дойде да даде 30 милиона, за да купи ЦСКА? Този клуб е съсипан дотолкова, че само марката е останала. Ние от Инициативния комитет ще направим всичко възможно да помогнем на ЦСКА, ако трябва ще поемем някои от задълженията, но в разумни граници. Но ЦСКА ще съществува въпреки некадърното управление на сегашното ръководство. Мисля, че БфС е подведен от тези хора и не са наясно с истинската обстановка в клуба. Не смятам, че ще стигнем до варианта Ботев Пд – започване от В група – на чисто. Ще се намерят хора, които да платят тези задължения, защото има много такива, които милеят за клуба. ЦСКА ще се върне много бързо в играта в най-скоро време. Нищо все още не е загубено, ако се картотекират тези футболисти, които за момента нямат права. Дори може да се говори за титла”, каза още Чезари.
Настоящите собственици на ЦСКА от “Титан” и потенциалните нови инвеститори в клуба вече се договориха за схемата, по която ще бъдат покрити дълговете, разбра “Тема Спорт”. Става въпрос обаче само за устно споразумение, което все още не е подкрепено от съответния документ. Уговорката между двете страни е “Титан” да поеме 15 милиона лева от задълженията, а 7 милиона да бъдат покрити от новата Власт на “Армията”. В същото време двете страни са се разбрали, че ако новите собственици препродадат клуба на друг инвеститор в следващите 5 години, “Титан” трябва да получи 15 милиона лева,FOCUS-SPORT
Почти сигурните нови шефове на ЦСКА обмислят отборът да започне на чисто от В група. До подобна развръзка обаче е възможно да се стигне само при едно условие. И то е УЕфА да извади ЦСКА от евротурнирите за период от три години. Дали лицензът на ЦСКА за Европа ще бъде отнет, ще е ясно в началото на октомври.
Комитетът „ЦСКА Възраждане” и шефовете на „червените” от „Титан” ще проведат днес нова среща. На нея ще бъде обсъждано каква част от дълговете ще погасят пернишките бизнесмени. По непотвърдена информация те ще се заемат със заемите от две банки, които са съответно 18 и 12 млн. лева, или общо 30 млн. лева. Любопитното е, че въпросните суми са изтеглени за фирма „Титан” и впоследствие са прехвърлени на ЦСКА. Сегашният собственик на клуба Димитър Борисов иска да има един директор – представително свое лице в новия ЦСКА, както и 50% от управлението.