10 тима очакват последните визи за ШЛ и ЛЕ

Днес ще станат ясни 5 от последните участници в груповата фаза на турнира Шампионска лига. От 21:45 часа започват реваншите в плейофите за класиране в следващия кръг на най-авторитетната клубна футболна надпревара. Днес ще стане ясен един от последните участници в груповата фаза на Лига Европа. От 19:00 часа в Москва местният Динамо посреща немския Щутгарт след поражение с 0:2 в първия мач:. FOCUS-SDPORT.NET

ШАМПИОНСКА ЛИГА
Днес ще станат ясни 5 от последните участници в груповата фаза
Днес ще станат ясни 5 от последните участници в груповата фаза на турнира Шампионска лига. От 21:45 часа започват реваншите в плейофите за класиране в следващия кръг на най-авторитетната клубна футболна надпревара.

Удинезе – Брага
Преди седмица два от най-класните тимове в тази фаза на надпреварата показаха привлекателен футбол, завършвайки 1:1 на терена в Португалия. Португалците участват за втори път в Шампионска лига. Преди два сезона тимът игра в групите, където завърши на трето място и след това стигна финал в Лига Европа. Удинезе за втора поредна година участва в плейофа, но през миналия сезон отборът отпадна от Арсенал и не можа да стигне до груповата фаза.

Панатинайкос – Малага
Малага спечели първия мач с 2:0. Дори и без Санти Касорла и Йорис Матайсен испанският тим вече гледа към групите на турнира след аванса си от първата среща. Панатинайкос е значително по-опитен, като има пет участия в груповата фаза на Шампионска лига за последните 10 години. ПАО има цели 24 мача срещу испанци, в които е записал само 3 победи, 6 равенства и 15 загуби.

Марибор – Динамо (Загреб)
Марибор посреща хърватския гранд Динамо (Загреб) след загуба с 1:2 в първия мач. Наставникът на домакините Дарко Миланич заяви, че се надява на пълни трибуни, които да подкрепят Марибор в битката за място в груповата фаза на Шампионска лига. Неговият колега от Динамо – Анте Чачич демонстрира оптимизъм с известна ирония: “В първия мач ние вкарахме три гола, а Марибор нито един”. Както е известно в Загреб хърватите си отбелязаха автогол.

Андерлехт – Лимасол
Лимасол спечели домакинството си с 2:1 преди седмица. Треньорът на кипърския шампион Харалампос Христодолу определи шансовете за продължаване напред като равни – 50:50. Наставникът на Андерлехт Йон ван дер Бром призова играчите си да “вдигнат високо главите си” и да не допуснат да бъдат елиминирани от Шампионска лига.

В последния мач АПОЕЛ Ирони приема БАТЕ (Борисов) след 0:2 в първия мач.
Източник: BTV

Малага е на 90 мин. от първо участие в груповата фаза
Испанският Малага е на път да се класира за първи път в груповата фаза на Шампионската лига. Испанският тим играе от 21:45 часа реванш от плейофите за влизане в групите срещу гръцкия Панатинайкос, след като в първия мач победи с 2:0 у дома.
Централният бранител Мартин Демикелис взриви препълнените трибуни на Ла Росаледа с гол след ългов удар в 18-ата минута, а в 34-ата португалското крило Елисеу удвои с удар от движение, след като бе оставен непокрит на десетина метра от вратата.
Реваншът ще се играе в Атина.

Двама от Спартак Москва са с травми преди реванша с Фенербахче
Двама от основните футболисти в състава на Спартак (Москва) все още са с травми след първата среща от плейофа на Шампионската лига срещу Фенербахче, която руснаците спечелиха с 2:1.
Това са бразилският полузащитник Ромуло, който бе заменен принудително още по време на мача на “Лужники”, и аржентинският бранител Николас Пареха. Реваншът от плейофа на Шампионската лига Фенербахче – Спартак (Москва) е на 29 август (сряда) от 21:45 часа.

Програма на реваншите от плейофите

28 август, 21:45 часа
Андерлехт (Белгия) – АЕЛ Лимасол (Кипър) (1:2)
Апоел Кирят Шмона (Израел) – БАТЕ Борисов (Беларус) (0:2)
Марибор (Словения) – Динамо Загреб (Хърватия) (1:2)
Панатинайкос (Гърция) – Малага (Испания) (0:2)
Удинезе (Италия) – Брага (Португалия) (1:1)

29 август, 21:45 часа
Селтик (Шотландия) – Хелзингборг (Швеция) (2:0)
Клуж (Румъния) – Базел (Швейцария) (2:1)
Динамо Киев (Украйна) – Борусия Мьонхенгладбах (Германия) (3:1)
Фенербахче (Турция) – Спартак Москва (Русия) (1:2)
Лил (Франция) – Копенхаген (Дания) (0:1)

ЛИГА ЕВРОПА
Динамо Москва или Щутгарт ще играят в груповата фаза на турнира
Днес ще стане ясен един от последните участници в груповата фаза на Лига Европа. От 19:00 часа в Москва местният Динамо посреща немския Щутгарт след поражение с 0:2 в първия мач. Преди седмица Дан Петреску дебютира със загуба начело на Динамо.
Босненецът Ведад Ибишевич бе автор и на двата гола за немците. Той се разписа в 71-ата и 90-ата минута.
Руснаците имат само една победа и 5 загуби в руската Първа лига, като са отбелязали 4 гола, и най-вероятно няма да успеят да стигнат до груповата фаза на Лига Европа.