Станимир Стоилов: Не създадохме достатъчно ситуации, за да спечелим

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира загубата на своя отбор от Черно море с 0:1.DSPORT.BG

Черно море потопи неубедителен Левски

„Стана един мач индивидуален пробив спечели. Не сътворихме нищо в атака, въпреки че отговорихме на желанието и битката. Знаехме, че мачът ще е такъв. Трябваше да играем по-добре по фланговете и да контролираме нещата там. Не се получиха нещата. Аз мисля, че не бяхме уверени на база терена. Играхме с дълги топки, за да избегнем средната зона, където е трудно да се комбинира. На фланга не се получиха нещата и не създадохме напрежение за противника“, каза Стоилов.

„Беше важно, че всички се стараха. Има какво да надграждаме. Костадинов игра на нетипична за него позиция, но избрахме състава на база терена“, допълни още треньорът на Левски.

„Аз мисля, че не бяхме затруднени кой знае колко, че Черно море излезе с двама нападатели.. Нашите защитници трябва да развива играта в двете фази. Във фаза атака играта ни няма да се подобри, ако централните защитници не развиват атаките по най-добрия начин.

Имаше достатъчно време, видяхме, че може да играят с двама нападатели, но това не трябва да ни притеснява. Ние сме тренирали всичко и знаем как се противодейства.

Мач почти без голови положения от двете страни. Черно море успя да се настрои по-добре в началото на двете полувремена. Не създадохме почти никакви голови ситуации, за да искаме да спечелим мача“, завърши специалистът.