Георги Чиликов: Получи се мач от Висшата лига (ВИДЕО)

Старши треньорът на Арда Георги Чиликов сподели след успеха с 3:2 над ЦСКА 1948, че се е получил мач от Висшата лига, който кърджалийци заслужено са взели. DSPORT.BG

Шедьовър на Спас Делев донесе успеха на Арда над ЦСКА 1948

“Искам да честитя победата на момчетата, поздравявам също отбора на ЦСКА 1948 за мъжката игра. Получи се мач от Висшата лига. Като се замисля шести мач сме с една загуба – това не е малко. Мисля, че заслужено победихме.

Имам обяснение физически къде отпаднахме. Първият гол дойде след наша грешка, нормално да има стъписване, все пак има и млади момчетата. Знаехме, че няма да е лесно и на полувремето си го казахме. В крайна сметка заслужавахме победата.
Загубихме самочувствие и държанието на топката, което отбор с тяхното качество, наказа. Не е лесно да се играе срещу такъв отбор на чужд терен.

Надали щяхме да можем да изненадаме Николай Киров. Поздравления за него и за целия екип. Има още какво да се желае и в двете фази на играта. Днес създадохме достатъчно ситуации, за което се радвам. Винаги може повече. Винаги аз съм виновен за загубите и не ги приемам добре, това е истината. Не е лесно, вижте срещу какви съперници играхме и какво ни предстои, а имаме отложени мачове с ЦСКА и Лудогорец. След контузиите нямаме крайни нападатели, което е проблем за нашия клуб.

След такива победи е сладко. Знам, че ще има и загуби. Аз съм тръгнал за сериозна кариера в треньорството. В крайна сметка всичко зависи и от момчетата. Ще направя всичко възможно да вървя нагоре, а отборът добре”, каза Чиликов след двубоя.