Илиан Илиев: Очаквахме да победим, но накрая щяхме да загубим

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев логично бе недоволен след като неговият отбор завърши наравно 1:1 като домакин на Царско село в мач от 14-ия кръг на българското първенство.DSPORT.BG

Лют бой във Варна, дузпа спаси Черно море срещу Царско село

„Изненадахме се, че Царско село игра толкова дефанзивно. Очаквахме, че мачът ще е по-труден. Трудно беше да създадем ситуации, защото те бяха много затворени. Щеше да е несправедливо ако бяхме загубили с един точен удар към нашата врата. Настроението днес го нямаше заради по-ранния час, но по-малкото зло е, че успяхме да изравни. Очаквахме да победим, но накрая щяхме да загубим”, каза Илиев минути след края на мача.

Той заяви, че не многото отсъстващи футболисти са причината за този резултат: „Не се дължи толкова на отсъствията. В сгъстената програма мисля, че направихме най-доброто. Играхме бързо, като трябва да сме по-изчистени при движението в контраатака. Откакто Любо Пенев е начело, те играят по-атакуващо, но днес се защитаваха добре в защита. Трябваше да играем по-директен футбол. Нямаме централен нападател, който да отиграва с глава. И дузпата стана така, но със защитник“.

„Имаме и други опции в атаката, имаме и млади момчета. Трябваше бековете да се включват повече в атака при тази сгъстена защита. Затова бяха и смените. Трябваше да сме по-внимателни заради терена. В някои ситуации играхме така, че улеснихме противниковия отбор“, заяви Илиев по повод играта на неговия тим в предни позиции.

Той разкри, че Черно море ще изиграе една контрола в паузата за националните отбори, като на 11 ноември “моряците” ще се изправят срещу Добруджа.

„Днес не показахме умора. В следващия мач срещу Ботев Пловдив като гости ще е по-различно. Ние не можем да си направим програма. Сега пускаме играчите в почивка с незнание кога ще играем отново. Толкова ли е трудно да се направи програма за следващите кръгове. Не се вижда промяната след този Конгрес, всичко си е постаро му“, завърши треньорът на Черно море.

Любо Пенев: Оптимист съм и виждам как се развива отборът