Хебър влезе в групите на Шампионската лига

Шампионът на България по волейбол Хебър се класира за груповата фаза в Шампионската лига. “Тигрите” от Пазарджик победиха с 3:1 (21:25, 25:23, 25:19, 25:23) Олимпиакос в среща-реванш от третия квалификационен кръг в Лигата, продължила малко над час и половина. DSPORT.BG

Хебър е първият български клуб в Шампионската лига, след като за последно Марек Юнион Ивкони 2015-а бе част от турнира. Преди това ЦСКА и Левски Сиконко играха в надпреварата.

Първият мач преди седмица, игран в Пазарджик, завърши с успех 3:1 в полза на Хебър. Така след победи над Гуагуас Лас Палмас, Шахтьор Солигорск и Олимпиакос “тигрите” намериха място в престижния турнир.

Хебър бе по-добър от съперника си на блокада (11:5), но отстъпи при асовете (1:3). Успехът на пазарджишкия тим е и като подарък за старши треньора на тима Камило Плачи, който в четвъртък има рожден ден, но все още не е напълно възстановен и затова “тигрите” са водени от помощника му Мартин Коста Бланко.

Родният шампион влиза в група А на турнира, където съперниците ще му бъдат класните тимове на полския Ястжебски Венгел, Кнак Рьозеларе (Белгия) и Фридрихсхафен (Германия) .

Реализатор за победата на Хебър стана Тодор Алексиев с 19 точки (3 блока). Брадли Гънтър и Якопо Масари добавиха по 12 точки за успеха. Херманс Еглекалнс бе най-резултатен за гърците с 16 точки.

Първият мач от групите е на 30 ноември гостуване в Полша на Ястжебски. Вторият двубой е гостуване на Фридрихсхафен на 26 януари, а след това гостуват в Белгия на Кнак на 16 февруари. За домакинствата в Пазарджик все още няма точно обявени дати.