Бъдещето на ЦСКА ясно до края септември

Днес в офисите на стадион “Българска армия” се проведе нова среща между кандидат – купувачите на ЦСКА от инициативния комитет за възраждане на клуба и сегашните собственици от „Титан”. Двете страни все още не са постигнали договорка за разпределението на разходите на клуба преди прехвърлянето на акциите му. Инициативният комитет даде срок на президентите Иво Иванов и Димитър Борисов до 30 септември да реши дали приема предложената схема за прехвърляне на акциите на клуба. От комитета предлагат на “Титан” да остане в управлението, докато изчисти задълженията си с годишни финансови вноски, като ако не го прави, ще губи оценените със съответната сума акции. Бъдещият изпълнителен директор на клуба Красимир Георгиев съобщи, че Стойчо Младенов остава треньор, но след консултация с него ще има освободени играчи. SPORT.BNT.BG
“ЦСКА Възраждане” бе представен от Красимир Георгиев, а от страна на “Титан” присъства Иво Иванов, докато Димитър Борисов е в чужбина.
“Проведохме среща с Иво Иванов, нямам представа защо Димитър Борисов не дойде. Официално внесохме предложението, което отправяме към настоящите собственици на ЦСКА. Сега се надявам в най-кратки срокове да получим писмен отговор. Крайната дата е 30 септември”, обяви Красимир Георгиев.
“При всички положения “Титан ще остане в ЦСКА, тъй като имат много взаимотношения с фирми, които трябва да изчистят. Част от нашето предложение е акционерите да имат годишни вноски на база техните акции, които да внасят. Ако тези вноски не бъдат внесени, то автоматично ще губят акциите си. Първите 3 години “Титан” ще бъде освободен от тези вноски, а след това ще влязат като всички останали”, каза още представителят на Инициативния комитет, цитиран от БТВ.
“Определено сегашните собственици ще имат под 50% от акциите“, каза Георгиев. Той завяи, че предстои нова среща между него, Иво Иванов и спортно-техническото ръководство, на която ще се обсъдят имената на футболистите, които ще бъдат освободени.
„Със сигурност ще има освободени играчи, но първо трябва да се срещнем със спортно-техническото ръководство. Разчитаме на Стойчо Младенов и той остава треньор на ЦСКА“, допълни Георгиев. „Скоро ще разберем дали Титан ще приемат нашето предложение, напълно нормално е да има точки, по които не са съгласни“, заяви още Красимир Георгиев.
Той за пореден път заяви, че желанието на инициативния комитет е Христо Стоичков да бъде президент на клуба, но Камата ще бъде поканен едва, след като бъдат изчистени всички проблеми и задължения.
„Притеснен съм относно ситуацията с УЕФА и мониторингът, наложен от централата, но ние вече приехме този проблем и това няма да ни откаже да влезем в ЦСКА.
Мониторингът изтича в края на септември и тогава ще има повече яснота по този въпрос”, допълни той и призна, че новите собственици предварително са приели евентуалните негативни последици за отбора, но не са склонни да се съгласят, че годината ще бъде нулева за ЦСКА, защото дори и „червените” да продължат със слабите резултати, още с влизането на новата власт на тима ще бъде поставена цел да се бори минимум за влизане в турнира Лига Европа.
Той обаче заяви, че да се говори за шампионска титла към момента, звучи несериозно.