Лудогорец пълна нула, ЦСКА 1948 се саморазправи с шампионите

ЦСКА 1948 победи Лудогорец с 2:0 в мач от 15-ия кръг на efbet Лига. На стадиона в Бистрица шампионите изиграха най-слабия си мач от началото на сезона и не отправиха нито един удар (бил той точен или неточен) към вратата на Даниел Наумов и закономерно загубиха.DSPORT.BG

Още в 8-ата минута на мача защитникът на Лудогорец Оливие Вердон бе изгонен с директен червен картон след като игра с ръка като беше останал последен в защитата. Ивайло Чочев даде аванс на тима на Николай Киров в 48-ата минута. Девет минути преди края на редовното време Георги Русев се разписа от близка дистанция и така удвои аванса на домакините. По този начин ЦСКА 1948 излезе на 11-о място в българския шампионат с 14 точки в своя актив. Възпитаниците на Станислав Генчев, от своя страна, остават на върха се 33 точки в актива си до този момент.

В следващия кръг от efbet Лига хората на Николай Киров ще гостуват на Локомотив София, докато Лудогорец ще приеме ЦСКА, но преди това “орлите” ще се изправят срещу Цървена Звезда в мач от групите на Лига Европа.

ЦСКА 1948 – Лудогорец 2:0

1:0 Ивайло Чочев 48′, 2:0 Георги Русев 81′ 

Червен картон: Оливие Вердон (Л) 

Двубоят на стадиона в Бистрица започна спокойно, а атаките на двата отбора не застрашаваха особено противниковата врата.

В 5-ата минута играчите на домакините претендираха за червен картон за Оливие Вердон, тъй като той беше останал последен в защитата и игра с ръка след дълго подаване. Съдията на мача Георги Димитров обаче му показа само жълт картон.

След преразглеждане на ситуацията с ВАР реферът промени решението си и показа директен червен картон на цетралният защитник. По този начин Лудогорец остана в намален състав още преди изминаването на 10 минути игра. 

След удара на Ивайло Чочев от пряк свободен удар топката мина над вратата на Кристиан Кахлина.

В 13-ата минута Бърнард Текпетей пробва късмета си с изстрел от далеч, но той беше избит в ъглов удар.

Двубоят продължи да се движи в бавно темпо, като Лудогорец опитваше да владее топката, макар да беше с човек по-малко.

Малко преди изтичането на половин час игрово време се стигна до неприятна ситуация с участието на съдията Георги Димитров. Той беше уцелен от Текпетей с топката в главата и от носа му текна кръв. След намеса на медицинските лица кръвта беше спряна и двубоят продължи.

Веднага след това крилото на „орлите“ получи контузия и трябваше да бъде сменен от Жордан Икоко.

Три минути преди края на редовното време ЦСКА 1948 имаше златен шанс да поведе в резултата. Ангел Бастунов центрира прекрасно отдясно в наказателното поле. Там Ивайло Чочев бе забравен от защитата на Лудогорец и стреля с глава, но единствено късметът го лиши от попадение след като топката мина покрай лявата греда на Кахлина.

В последните секунди на първата част Марио Топузов стреля опасно от границата на наказателното поле, но ударът му беше неточен и мина поркай вратата на гостите.

Хората на Николай Киров стартираха ударно второто полувреме. В 48-ата минута Галин Иванов центрира от корнер вляво от вратата на шампионите. В наказателното поле Емил Мартинов игра с гърди на далечната греда. Топката стигна до Клод Гонсалвеш, но той бе изпреварен от Ивайло Чочев. Халфът овладя на гърди и с левия крак прати топката в мрежата на Кахлина – 1:0.  

В 53-ата минута Галин Иванов центрира меко в наказателното поле отдясно, но там Марио Топузов и Емил Мартинов си попречиха и не успяха да отправят силен и точен удар и топката излезе в аут.

“Орлите” отговориха с удар на Клод Гонсалвеш, който беше блокиран от Крум Стоянов.

В 65-ата минута Кахлина се намеси добре при удар от границата на наказателното поле на Галин Иванов. Домакините обаче продължаваха да са по-активни, използвайки аванса си не само в резултата, но и в играчите на терена.

“Червените” продължаваха да натискат, докато тимът на Станислав Генчев не успяваше да овладее продължително топката и да наложи своя стил на игра. Атаките на възпитаниците на Николай Киров минаваха както по крилата, така и през центъра, но Кахлина и защитата пред него успяваха да се справят.

Петнадесет минути преди края на редовното време Ивайло Чочев върна с пета към намиращия се на границата на наказателното поле Ангел Бастунов, но ударът на младия футболист рикошира в Чочев и излезе в аут.

Атаките на ЦСКА 1948 дадоха резултат в 81-ата минута. Тогава Чочев стреля силно с левия крак от двайсетина метра. Кахлина изби, но право на крака на Крум Стоянов, който беше в лявата част на наказателното поле на гостите. Той прати топката към центъра на вратарското поле. Там стражът на „орлите“ докосна топката, но тя стигна до Георги Русев, който на празна врата от близко разстояние се разписа и направи аванса на своя тим много комфортен.

В 89-ата минута Каули пусна успореден пас на голлинията, но Елвис Ману не стигна до топката, а беше отсъдена и засада.

До края на мача хората на Николай Киров продължиха да атакуват, но до нови голове не се стигна и така ЦСКА 1948 се поздрави с победата срещу изключително слаб отбор на Лудогорец.

Състави:

ЦСКА 1948: 29. Даниел Наумов (к) – 87. Симеон Петров, 3. Димитър Пиргов, 24. Лазар Марин – 7. Марио Топузов, 18. Ивайло Чочев, 27. Емил Мартинов, 77. Крум Стоянов – 20. Ангел Бастунов – 33. Галин Иванов (91′ – 98. Валентин Йосков), 10. Георги Русев (86′ – 9. Денислав Ангелов)

Резерви: 1. Димитър Тодоров, 64. Владимир Гогов, 28. Емануил Личев, 25. Георги Ангелов, 9. Денислав Ангелов, 61. Стелиян Добрев, 98. Валентин Йосков

Треньор: Николай Киров

Лудогорец: 71. Кристиян Кахлина – 4. Сисиньо (66′ – 5. Георги Терзиев), 30. Игор Пластун (к), 24. Оливие Вердон,  6. Шакил Пинас – 8. Клод Гонсалвеш, 23. Шоу (66′ – 95. Каули) – 37. Бърнард Текпетей (33′ – 22. Жордан Икоко), 64. Доминик Янков, 13. Мавис Чибота (60′ – 10. Елвис Ману) – 9. Ихиньо Марин (60′ – 19. Пиерос Сотириу)

Резерви: 1. Серджио Падт, 5. Георги Терзиев, 10. Елвис Ману, 19. Пиерос Сотириу, 22. Жордан Икоко, 25. Стефан Баджи, 95. Каули

Треньор: Станислав Генчев

Съдия: Георги Димитров

Жълти картони: Димитър Пиргов (Ц); Сисиньо (Л)

ГАЛЕРИЯ