Хубчев и екипът му не са направили никакви отстъпки, получават над 800 хиляди от Левски

Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков даде дълга пресконференция, на която говори и за трите най-големи казуса около “сините” от финансово естество. Става въпрос за споразуменията с Петър Хубчев, Симеон Славчев и Насиру Мохамед.DSPORT/BG

Иво Ивков: Положението в Левски е критично, но под контрол (ВИДЕО)

Три са случаите, които се открояваха. Имаме вече подписано споразумение с Петър Хубчев и неговия екип. Вече е платена първата вноска, там сумата е притеснителна и е разсрочена за следващите шест месеца. Бях попитан дали някога ще подписвам неизгодни за клуба споразумения – ето, подписах първото, но то бе неизбежно. С този казус не бяха постигнати договорености за никакви отстъпки. Сумата, която остава след първоначалните плащания е около 800 000 лева.

Вторият голям случай е футболист, който не влиза в плановете на спортно-техническия щаб и Станимир Стоилов. С неговото идване Симеон Славчев имаше договор за година и половина. След проведени разговори и отстъпки от страна на футболиста постигнахме споразумение. Задължихме се за изплатим само заплатите за тази година и около 12 500 евро компенсация. Постигнахме добро решение на този казус. Бях специално помолен и от г-н Боримиров да изкажа благодарности на Славчев.

Третият случай, който се споменава е на Насиру Мохамед. Има решение от ФИФА за 395 000 евро. Започваме своевременно преговори и в същото време ще направим така, че сумата да не е дължима до края на годината, за да не влияе на лиценза на клуба. Вярваме, че и там ще можем да постигнем споразумение”, разкри Ивков.

“Не съм в никаква комуникация с Петър Хубчев и екипа му. Там преговорите са водени с нашите партньори от Палмс Бет. Изключително съм разочарован от това. Не сме имали такъв случай през всички години, в които съм работил в Левски. Допуснаха се много грешки и от клуба. Ситуацията е такава. В крайна сметка може да се лишим от основни наши футболисти, ако се наложи срещу добра или не толкова добра цена”, каза още изпълнителният директор на “сините”