Станимир Стоилов: Не мисля, че можехме да вземем повече от точка (ВИДЕО)

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели след нулевото равенство с Арда, че с оглед на показаното от неговия тим не мисли, че “сините” са можели да вземат повече от точка от срещата на “Арена Арда”.DSPORT.BG 

Арда и Левски се занулиха в Кърджали

“Труден мач и за двата отбора. С оглед на показаното не мисля, че можехме да вземем повече от точка. Не стана достатъчно добър и качествен двубой за нашия отбор специално. Трябва да играем по уверено, имахме напрежение в част от младите играчи. Това са неща, които трябва да работим. Засега виждам прилична организация във фаза защита. Днес не изглеждахме по най-добрия начин кондиционно. Според мен нещото върху, което трябва най-много да работим, е увереността във футболистите. Дадохме инициативата на Арда в определен момент.

Акцентът на целия отбор е във фаза защита и атака. Липсата на увереност ни създава проблеми и в атакуващ план. Това може да се подобри с времето и добавяне на класни играчи, които да имат повече увереност във владеенето на топката.

Липсата на Драган Михайлович и Георги Миланов оказва влияние най-много на това, че те играят уверено. Те създаваха най-много опасности по десния фланг. Нивото на нашата А група не е чак толкова заплашващо, но младите все още играят под голямо напрежение, като не си спечелил мач срещу Ботев Враца на “Герена” и губиш точки. Два от най-добрите ни мача срещу ЦСКА 1948 и Ботев Враца взехме две точки, а бяха нарисувани шест. Такива мачове се печелят и с класа. На този етап отборът е леко стабилизиран. Играе с достатъчно желание и амбиция. Левски трябва де винаги на върха. Надявам се като възстановим увереността и опитните се завърнат да подсилим увереността. Моята идея е минимум 10 човека от школата, но ще трябва да изтърпим и негативни резултати”, каза Стоилов.

“Мисля, че е супер за нас – колкото повече мачове играем. По-малко ще е възможността за ротации, но това не е толкова страшно.

За мен беше изключително приятно, че първата среща се проведе в моя роден град. Присъствахме почти цялото ръководство и представители на Палмс бет. Знаете моето мнение за сдружението. Първо трябва да можем да гледаме хората в очите. Най-важното нещо е да можем да помагаме на Левски. Нещо, което е непокътнато през годините, това са нашите привърженици”, каза още наставникът на “сините”.