Експресна победа за Кобрата, нокаутира Франк Мир още в първия рунд (ВИДЕО)

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев нокаутира Франк Мир още в първия рунд на двубоя между двамата от революционния формат Triad Combat на галавечер в Тексас. След силна серия от удари Кобрата прати в паралелна вселена своя опонент, като бяха изминали едва 1:50 минути от началото на мача.DSPORT.BG

Родният боксьор видя, че американецът се намира в неадекватно състояние и отказа да му нанася повече удари, преди съдията официално да сложи края на мача.

Първи рунд: В началните секунди от мача двамата бойци опипаха почвата, след което Кубрат Пулев много бързо се ориентира и се опитваше да държи дистанция, така че да нанася мощни удари, без да попада в клинч, където опонентът му има предимство заради миналото си в смесените бойни изкуства.

След размяна на удари от близка дистанция Кобрата се отдалечи назад и започна да налага мощно Мир. Комбинация от ляв-десен право в целта разклати американеца. Последва нов десен прав в главата на Мир, с който Кобрата предреши мача. Бившият шампион в UFC изглеждаше не е на себе си и едвам стоеше на краката си. Кобрата видя, че съперникът му е в тежко състояние и предпочете да не нанася повече удари. Реферът Дан Миралиота също изглеждаше изненадан от случилото се, защото му отне около 10 секунди да прекрати официално битката.

Така с технически нокаут Кубрат Пулев постигна повече от категорична победа.

“Триад Комбат” е революционен, нов боен спорт, в който бяха събрани правилата на бокса и ММА. Бойците се срещнаха в специален триъгълен ринг в рундове по две минути. Като основно събитие на галата мачът между Кобрата и Франк Мир беше във формат от девет рунда, но на българина му беше нужен само един.

Легендарната група „Металика“ подгрява битките, а след техният край изнесе специален концерт за публиката на стадиона в Арлингтън, Тексас (САЩ).

Резултати от подгряващите мачове преди двубоя на Кубрат Пулев с Франк Мир:

Хари Гилиоти победи Джейкъб Трал с разединено съдийско решение (48-47, 48-47, 47-48)

Алекса Кълп победи Анджелина Хофшнайдер с ТКО в 00:46 минута на първия рунд

Алберт Туменов победи Скот Саймън с единодушно съдийско решение (70-63, 70-63, 70-63)

Дерек Кампос победи Брайън Вера с мажоритарно съдийско решение (67-63, 66-64, 65-65)

Майк Пери победи Майкъл Сийлс с разединено съдийско решение (67-65, 67-65, 65-67)

Александър Флорес победи Мат Митрион с единодушно съдийско решение (68-64, 67-65, 68-64)

Пулев: Бях много бърз и внимавах