Локо Сф и ЦСКА 1948 не се победиха след екшън с много голове и контузен съдия

Локомотив София и ЦСКА 1948 не се победиха, завършвайки наравно 2:2 в много интересен и двуостър мач от 16-ия кръг на efbet Лига.Столичните “железничари” на два пъти повеждаха в резултата, но хората на Николай Киров на два пъти изравняваха и по този начин двата отбора поделиха по една точка. Така ЦСКА 1948 остана на 10-о място във временното класиране, колкото има и 11-ия Локомотив София. Двубоят на Националния стадион “Васил Левски” ще се запомни и с контузията на съдията Ивайло Стоянов, който получи травма в левия крак и беше сменен в края на мача.DSPORT.BG

Октавио даде аванс на домакините в 16-ата минута, когато се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Симеон Петров срещу Божидар Кацаров. Само 3 минути по-късно обаче Георги Русев възстанови равенството след като завърши успешно хубава комбинация. В 25-ата минута гол на Александър Александров не беше зачетен заради засада. В третата минута на добавеното време на първата част Александър Александров отново даде аванс на тима на Иван Колев. В 58-ата минута Ивайло Чочев отново изравни, като се разписа от пряк свободен удар след рикошет на топката в Георгиос Кацикас, като така оформи крайния резултат.

Локо Сф – ЦСКА 1948 2:2

1:0 Октавио 16′ (д), 1:1 Георги Русев 19′, 2:1 Александър Александров 48′ (д), 2:2 Ивайло Чочев 58′ 

Първата по-опасна атака беше за гостите от ЦСКА 1948. В 5-ата минута Крум Стоянов проби през центъра, но се полакуми и футболист на домакините му отне топката с шпагат. Тя все пак стигна до Георги Русев, който върна към Емил Мартинов. Халфът не се забави и стреля от повече от 25 метра, но крайно неточно и топката мина над вратата.

Две минути по-късно Раел Лолала получи топката след центриране отдясно, но не можа да нанесе хубав удар и топката излезе в тъч.

В следващите минути играта на Националния стадион “Васил Левски” беше двуостра, като имаше атаки и към двете врати.

В 14-ата минута гостите допуснаха грешка в защита, като топката стигна до Божидар Кацаров на десния ъгъл на наказателното поле. Там Симеон Петров влезе остро в краката на полузащитника на столичните “железничари” и съдията Ивайло Стоянов отсъди дузпа.

Зад топката на бялата точка застана Октавио, който стреля силно и прати топката в долния десен ъгъл на Даниел Наумов – 1:0.  

При ответната атака гостите можеха да изравнят, но Ивайло Чочев стреля неточно.

В 19-ата минута обаче нищо не можеше да спре ЦСКА 1948 по пътя към гола. След хубаво разиграване в центъра, топката стигна до Крум Стоянов на лявото крило. Той центрира по земя успоредно на голлинията. В наказателното поле Георги Русев се беше измъкнал от защитата на домакините и с десния крак прати топката в мрежата.

При ситуацията при гола имаше съмнения, че Русев е в засада, но системата ВАР показа, че такава не е имало.

Пет минути по-късно Галин Иванов отправи плътен удар от граниата на наказателното поле, но Александър Любенов спаси.

В средата на първото полувреме Октавио центрира много красиво отляво с външен фалц. В пеналта Александър Александров се беше откъснал от защитник в бяло и прати топката в мрежата, но беше отсъдена засада и голът не беше зачетен.

В 33-ата минута Марио Топузов пробва късмета си с далечен удар по въздуха, но не затрудни Любенов, защото топката мина встрани от вратата му.

Пет минути по-късно дълго подаване на Селсо Рапосо намери Октавио в наказателното поле. Той с глава свали топката за Александров но Наумов скочи в краката на офанзивния футболист на Локо София и изби топката.

Четири минути преди края на първата част Александров стреля страхотно от пряк свободен удар вляво от наказателното поле, но ударът му по диагонала рикошира зловещо в напречната греда.

В продължението на първото полувреме Раел Лолала стреля с глава след центриране отляво, но Наумов спаси.

В 48-ата минута обаче Лолала успя да направи хубав рейд по дясното крило и пададе на Александров на точката на дузпата. Той не се овладя добре топката, но с второто си докосване я прати в мрежата на ЦСКА 1948 и така домакините отново си върнаха преднината в мача.  

Малко след началото на втората част домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Крум Стоянов в наказателното поле, но Ивайло Стоянов подмина ситуацията.

В 58-ата минута гостите получиха право да изпълнят пряк свободен удар на около 20 метра фронтално от вратата на Любенов. Ивайло Чочев стреля, като топката рикошира от главата на Георгиос Кацикас. По този начин тя заблуди стража на Локо София и той не успя да избие и топката влетя в мрежата му – 2:2.

Малко след това Чочев залъга трима в наказателното поле, но ударът му от малък ъгъл се оплете от външната страна на мрежата на „железничарите“.

Последваха по-спокойни минути, в които двамата вратари имаха по-малко работа, тъй като темпото на мача спадна и атаките към двете врати рязко намаляха.

Осем минути преди края на редовното време съдията Ивайло Стоянов получи травма на левия крак и се наложи да бъде сменен от своя асистент Васимир Ел-Хатип.

В седмата минута на продължението Георги Русев центрира добре от пряк свободен удар. там Чочев с глава свали топката за Денислав Ангелов, но преди тя да стигне до деветката на гостите, защитник на Локо София я изби, а беше маркирана и засада.

В ответната атака Октавио напредна добре по дясното крило и току до лявата граница на наказателното поле беше фаулиран от Георги Ангелов. Александров стреля силно с левия крак в близкия ъгъл, но Наумов боксира и това беше последното действие в мача.

В следващия, 17-и кръг на efbet Лига, Локо София ще има тежко гостуване на ЦСКА в четвъртък (2 декември). По-рано същия ден възпитаниците на Николай Киров ще домакинстват на Пирин Благоевград.

Стартови състави:

Локо Сф: 24. Александър Любенов, 13. Селсо Рапосо, 5. Георгиос Катсикас, 6. Пламен Крачунов, 4. Мики Орачев (к), 89. Матеус Роча (63′ – 22. Владимир Семерджиев), 44. Божидар Кацаров (92′ – 8. Христо Иванов), 58. Октавио, 7. Александър Александров, 11. Раел Лолала (63′ – 26. Красимир Милошев), 93. Вържил Пинсон (83′ – 10. Валентин Николов)

Резерви: 1. Цветомир Витков, 10. Валентин Николов, 22. Владимир Семерджиев, 26. Красимир Милошев, 15. Лука Иванов, 14. Християн Чипев, 8. Христо Иванов

Старши треньор: Иван Колев

ЦСКА 1948: 29. Даниел Наумов (к) –  87. Симеон Петров, 3. Димитър Пиргов (46′ – 9. Денислав Ангелов), 24. Лазар Марин – 7. Марио Топузов, 37. Емил Мартинов, 18. Ивайло Чочев, 77. Крум Стоянов (56′ – 25. Георги Ангелов – 20. Ангел Бастунов – 10. Георги Русев, 33. Галин Иванов (90′ – 61. Стелиян Добрев)

Резерви: 1. Димитър Тодоров, 61. Стелиян Добрев, 28. Емануил Личев, 9. Денислав Ангелов, 25. Георги Ангелов, 8. Ивайло Климентов, 98. Валентин Йосков

Старши треньор: Николай Киров

Съдия: Ивайло Стоянов

Жълти картони: Матеус Роча, Раел Лолала, Гиоргос Кацикас, Красимир Милшев, Селсо Рапосо (Л); Симеон Петров, Крум Стоянов, Галин Иванов, Георги Ангелов (Ц)

ГАЛЕРИЯ