По една реализирана дузпа и по една точка за Локо Пд и Черно море

Локомотив Пловдив и Черно море не се победиха и завършиха при резултат 1:1 във вълнуващ двубой от 17-ия кръг на efbet Лига, който освен интересни положения, предложи и много нерви заради отсъжданията на главния съдия. Двата гола в мача на стадион “Локомотив” в пловдивския парк Лаута бяха реализирани от дузпа, като първо Пабло Гарсия се разписа за гостите в 12-ата минута, докато за “смърфовете” точен от 11-метров наказателен удар бе капитанът Димитър Илиев.DSPORT.BG

След този мач Локо Пловдив остава на 7-о място във временното класиране в efbet Лига с 24 точки, докато Черно море излезе на трето място в таблицата с равни точки с втория ЦСКА и четвъртия Ботев Пловдив.

Първото полувреме на мача под тепетата предложи много интересни положения и пред двете врати. Много активен по левия фланг на нападението на Локо Пловдив беше Парвиз Умарбаев, който на няколко пъти центрира добре в наказателното поле, но там Георги Минчев и Мартин Паскалев не успяха да реализират. За гостите от Варна най-активен беше Евгений Сердюк, който спечели дузпа за своя тим, реализирана в 12-ата минута от Пабло Гарсия. „Смърфовете“ изравниха също след 11-метров наказателене удар, при който точен беше капитанът им Димитър Илиев в 37-ата минута от двубоя.

След почивката атаките към двете врати продължиха, като с пропуски се отчетоха Карагарен за домакините и Сердюк и Василев за гостите. В 72-ата минута треньорския щаб и футболистите на „смърфовете“ с право претендираха, че Виктор попов трябва да бъде изгонен с втори жълт картон за груб фал срещу Парвиз Умарбаев. Съдията Георги Давидов обаче не уважи претенциите им и двата отбора останаха в пълен състав. До края на мача не се стигна до нови голове и така двата отбора не излъчиха победител в спора помежду си.

Локо Пд – Черно море 1:1

0:1 Пабло Гарсия 12′, 1:1 Димитър Илиев 37′ 

Двубоят в Пловдив стартира на високо темпо, като още във втората минута Парвиз Умабраев стреля от пряк свободен удар, но топката мина покрай вратата на Иван Дюлгеров. Черно море отвърна отвърна с удар на Васил Панайотов в 4-ата минута. Стражът на “смърфовете” Илко Пиргов обаче се намеси и спаси изстрела от близка дистанция на халфа на гостите.

След 7 минути игра центриране от пряк свободен удар на Умарбаев мина над всички футболисти в наказателното поле. В ответната атака в мача „моряците“ стигнаха до страхотно положение. Леандро Андраде се справи с Кристиан Гомис на лявото крило и проби до наказателното поле. Там той върна топката към връхлитащия на границата на наказателното поле Пабло Гарсия. Халфът стреля, но ударът му беше слаб и Пиргов спаси.

В 9-ата минута от мача се стигна до дискусионна ситуация. Гомис изпусна Евгений Сердюк и го фаулира в наказателното поле. Съдията Георги Давидов с леко закъснение посочи бялата точка. Положението беше преразглеждано в продължение на 2 минути от ВАР, като в крайна сметка потвърди решението на съдията. Зад топката застана Пабло Гарсия. Той стреля към долния деесен ъгъл на вратата на Локо Пловдив. Илко Пиргов докосна топката, но ударът на испанеца беше прекалено силен и топката влетя в мрежата – 1:0.

Седем минути по-късно домакините имаха страхотен шанс да изравнят. Умарбаев беше изведен добре на дясното крило. Последва центриране в наказателното поле, където защитник на гостите изпусна Георги Минчев, но след удара на нападателя топката мина покрай левия страничен стълб на Дюлгеров.

В средата на първото полувреме Сердюк се измъкна от Гомис и нахлу в наказателното поле.Френският защитник обаче си върна позицията и отне топката, след което беше фаулиран от украинският нападател на Черно море.

След голът на гостите тимът на Локо Пловдив тръгна в атака в търсене на изравнително попадение. Така се стигна до 34-ата минута, когато при центриране на Бирсент Карагарен отляво, Лукас Салинас опита да отиграе една топка в наказателеното поле, но така и не успя да го направи. В същия момент той беше спънат от Живко Атанасов и Георги Давидов за втори път в мача отсъди 11-метров наказателен удар, но този път за Локо Пловдив. Зад топката застана капитанът Димитър Илиев, който с хладнокръвен удар в долния ляв ъгъл на вратата на Дюлгеров в 37-ата минута изравни резултата.

Три минути преди края на редовното време на първата част Сердюк проби отдясно към центъра и стигна до границата на наказателното поле. Там той имаше опции да комбинира с двама от своите съотборници, но реши да стреля и в крайна сметка след шута му топката рикошира в играч на Локо Пд.

В добавеното време Умарбаев центрира в наказателното поле от пряк свободен удар. В наказателното поле топката беше избита, но тя достигна до Карагарен, който беше на границата на наказателното поле. Деветката на домакините си я нагласи и стреля в долния ляв ъгъл, но Дюлгеров показа добър рефлекс и спаси.

Минута по-късно стражът на варненеци отново запази вратата си суха след като спаси удар с глава на Мартин Паскалев, който засече хубаво центриране отляво на Умарбаев.

След почивката оборотите в срещата останаха високи и двата отбора създаваха положения пред двете врати. В 53-ата минута Локо Пловдив имаше няколко шанса да застраши Дюлгеров, но първо след пряк свободен удар, а след това и след ъглов удар защитата на „моряците“ се справи.

Пет минути по-късно Велислав Василев стреля опасно с глава след центриране на Андраде, но топката мина покрай вратата.

В 63-ата минута Леандро Андраде навлезе в наказателното поле отляво. Срещу него обаче имаше защитник в черно-бял екип и португалецът върна топката към връхлетелия в наказателното поле Мартин Дичев. Десният бек пробва нещо между изстрел и подаване по земя по диагонала, но топката мина покрай лявата греда на Пиргов.

Три минути по-късно „смърфовете“ направиха добра атака, при която Карагарен финтира Дичев на дясното крило, влезе в пеналта и стреля по диагонала. Стражът на „моряците“ обаче изби в ъглов удар.

Секунди след ъгловия удар Черно море осъществи светкавична контраатака, при която трима от играчите на гостите се озоваха срещу двама защитници на „смърфовете“. Андраде изведе Сердюк срещу вратаря, но Пиргов спаси. Виктор Попов имаше шанс за добавка, но ударът му от неудобен ъгъл беше блокиран от върнал се защитник да домакините.

В 72-ата минута страстите на “Лаута” се нажежиха след като Виктор Попов фаулира грубо Умарбаев на дясното крило. От щаба на домакините веднага скочиха срещу съдията Георги давидов с претенции, че защитника на Черно море трябва да получи жълт картон, който за него щеше да бъде втори в мача и така щеше да бъде изгонен. В ситуацията обаче не се стигна до картон за младия футболист на “моряците”.

Десетина минути по-късно Черно море направи дора атака, при която Пиргов излезе и пресече ивеждащо подаване за Сердюк. Топката обаче стигна до Зе Гомеш, който стреля току след като влезе в наказателното поле, но Паскалев се хвърли самопожертвователно пред топката и спря нейния път към вратата.

До края на мача двата отбора опитаха последни опити да стигнат до победата, но защитниците и на „смърфовете“, и на „моряците“ играеха сигурно и опазваха вратите си.

В последната минута на добавеното време на срещата се стигна до карамбол в наказателното поле на варненци, но Димитър Илиев не успя да отправи удар, тъй като беше обграден от трима играчи на Черно море.

В следващия, 18-и кръг на efbet Лига, Локо Пловдив ще има тежко гостуване в Овча купел на Славия. Хората на Илиан Илиев, от своя страна, ще бъдат домакинити на ЦСКА 1948.

ГАЛЕРЕИЯ