Станислав Генчев: Изключително важно беше да спечелим трите точки

Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев сподели след убедителната победа с 4:1 над Арда, че за неговия тим е било изключително важно да спечели трите точки. DSPORT.BG

Лудогорец се развихри срещу Арда

“Изключително важно беше да спечелим трите точки. Знаехме, че Арда се опитва да играе изключително атакуващо и в същото време оставя пространства зад гърба на защитата си. Неслучайно се възполвахме от тях – мога да кажа, че съм излкючително доволен от това, което показахме. Изключвам първите 10-15 минути. Очаквах да започнат толкова агресивно – пробват висока преса, но и поемат и много рискове. За това имахме бързи хора като Десподов и Чибота по фланговете.

Първите 20 минути имахме затруднения, а след това всичко си дойде на мястото. Имаше моменти, в които владееха топката, но не можеха да създадат опасност. Никакви проблеми нямахме особено след третия гол. Първият гол дойде в много важен момент, да даде самочувствие на нашия отбор и да притисне техния.

Да, готови сме за оставащите мачове. Надявам се някои от играчите да се завърнат, защото натрупахме и картони, да можем да правим ротации.

Трябва да поздравим Спас Делев за изключително красивия гол, който вкара”, каза Генчев след двубоя.