Дани Моралес: Олекна малко, но имаме още много работа

 

 

 

Старши треньорът на Ботев Враца Дани Моралес бе много щастлив след победата на Ботев Враца с 1:0 над Берое в мач от 18-ия кръг на българския шампионат, която беше първа за тима от 6 август насам.DSPORT.BG

Ботев Вр сложи край на серията си от 14 мача без победа след успех над Берое

„Олекна малко, но нещата си продължават, но имаме още много работа. Имахме доста добри моменти срещу силен съперник. Показахме, че можем да играем футбол, дори да сме млади и неопитни. Оставихме си душата на терена, което е важно. Поздравявавм отбора ни за победата, поздравявам Берое за добрата игра. Сега ни чака труден мач с Локо Пловдив и ще ни трябва почивка“, каза Моралес минути след края на мача.

Той разкри и как работи с играчите, за да ги убеди да продължават да вярват, че ще излязат от трудното положение: „Преди да стана треньор, бях на тяхното място и знам как се чувстват играчите. Знам, че ако от щаба вкарваме още напрежение, няма да е добро. Всичко е в убеждаването на играчите, да ги убедим, че могат. Поздравявам момчетата, щабът и ръководството, които ни подкрепят. Аз имам рожден ден на 6-и и те ме поздравиха с победа“.

Моралес коментира играта в защита на своя тим, като използва Йоан Бауренски като централен защитник: „Когато играем в защита не става въпрос само за защитниците. Защитата ни започва от Бабунски и стига до Краси. Срещу опитния Камбуров е трудно, но Йоан Бауренски е добро момче и може да чете играта. Не е нужно само да гониш топката, а да четеш играта и да предвиждаш какво ще се случи“.

„Дано този път някой друг, а не Краси Костов, да вземе шампанското за играч на мача“, завърши треньорът на Ботев Враца.

Петър Колев: Няколко човека не успяха да се събудят заради ранния час на мача