„Добруджа“ и „Созопол“ завършиха наравно в Добрич (ВИДЕО)

В мач от Втора лига „Добруджа“ и „Созопол“ завършиха наравно – 1:1, на стадион „Дружба“ в Добрич, като двата отбора си размениха по едно полувреме. Общо седем футболисти на „Добруджа“ пропуснаха срещата, заради контузии.

Мачът започна с отлична възможност за домакините. В 10 мин. Иван Жечков проби по десния фланг и пусна топката по земя към непокрития Стефан Митев, който от десетина метра стреля над вратата. До края на първото полувреме гостите бяха по-активни и след грешка при изнасянето на топката Борис Тютюков се възползва от подаръка и откри за „Созопол“ в 35 мин. Веднага след това „Добруджа“ можеше да изравни. Бразилецът Том изведе Стефан Митев, който от ъгъла на малкото вратарско поле стреля в аут. Точно преди паузата „Созопол“ бе близо до втори гол, като Сава Савов с удар от границата на наказателното поле разтресе страничната греда на „Добруджа“. След почивката домакините излязоха преобразени и още в 50 мин. равенството бе възстановено. Том центрира отдясно и включилият се в атаката централен защитник Мирослав Начев с глава изпрати топката във вратата на „Созопол“. До края на мача жълто-зелените се настаниха трайно в половината на гостите, но не успяха да стигнат до пълен обрат.

Така „Добруджа“ пропусна възможността да излезе над чертата. Отборът остава на 18-то място с 16 точки, на две от спасителната зона.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров