С 10 здрави полеви играчи „Добруджа“ приключи годината с победа (ВИДЕО)

„Добруджа“ приключи по най-добрия начин 2021 година – със силна игра и категорична победа с 4:1 срещу „Спортист“ (Своге). Тя е още по-сладка за феновете, защото е както много важна, така и неочаквана с оглед на сериозните кадрови проблеми. Старши треньорът Атанас Атанасов имаше на разположение само 10 полеви играчи и двама вратари. Общо деветима отсъстваха – 8 заради контузии, а един бе наказан. Така групата бе допълнена с трима юноши от школата, които в края на мача записаха дебют в професионалния футбол – Георги Минчев, Цветан Цветанов и Дилян Стоянов.

Въпреки кадровите проблеми, домакините ясно показаха с играта си още от първите минути, че излизат за победа. На два пъти в началото на мача вратарят на гостите Стефано Кунчев отрази опасни удари на нападателя Андриан Димитров. В 23 мин. той проби по десния фланг, навлезе в наказателното поле и от аутлинията пусна топката по земя в коридор към нахлуващия на скорост Данаил Димов, който отблизо я изпрати в опразнената врата за 1:0. В 32 мин. Денислав Станчев бе изведен сам срещу вратаря Стефано Кунчев и технично го преодоля за 2:0. В 54 мин. Данаил Димов се разписа за втори път във вратата на „Спортист“, отново след асистенция на Андриан Димитров. В 67 мин. гостите от Своге се върнаха в мача с гол на Галин Ташев, който се разписа със силен диагонален удар от ъгъла на наказателното поле. Добрите намеси на вратаря Димитър Илиев не позволиха да се стигне до напрежение в края, а в 90 мин. Андриан Димитров оформи крайното 4:1, като този път ролите се размениха и той бе изведен от Данаил Димов.

Така „Добруджа“ събра 20 точки и се изкачи на 16-то място във временното класиране на Втора лига. Отборът ще зимува над чертата, ако в неделя дубълът на ЦСКА 1948 не победи „Струмска слава“.