Меси и Рамос срещу Реал Мадрид в мегасблъсъка на 1/8-финалите в ШЛ

Пари Сен Жермен срещу Реал Мадрид е големият сблъсък от 1/8-финалите в Шампионската лига, реши второто теглене на жребия, който се проведе в централата на УЕФА в Нион. Това означава, че Лионел Меси ще се изправи срещу един от любимите си съперници от времето му в Барселона в лицето на “кралския клуб”. Сблъсъкът ще бъде доста по-емоционален и за Серхио Рамос, който се превърна в легенда на Реал Мадрид преди през това лято да премине при парижани като свободен агент. DSPORT.BG

Друга крайно интересна и непредвидима двойка са Атлетико Мадрид – Манчестър Юнайтед, като звездата на “червените дяволи” Кристиано Роналдо ще се изправи отново срещу “дюшекчиите”, чиято врата е поразявал многократно през годините си в Реал Мадрид, а след това и като футболист на Ювентус. Шампионът на Италия Интер също ще има много тежък съперник в лицето на Ливърпул.

Първите мачове от тази фаза на надпреварата са насрочени за 15/16/22/23 февруари, а реваншите – за 8/9/15/16 март.

Двойки за осминафиналите в Шампионската лига:

РБ Залцбург – Байерн Мюнхен

Спортинг Лисабон – Манчестър Сити

Бенфика – Аякс

Челси – Лил

Атлетико Мадрид – Манчестър Юнайтед

Виляреал – Ювентус

Интер – Ливърпул

Пари Сен Жермен – Реал Мадрид

В първия жребий Манчестър Юнайтед бе изтеглен погрешно срещу Виляреал, което няма как да се случи, защото двата отбора бяха в една група. След това за съперник на „жълтата подводница“ бе изтеглен Маннчестър Сити. След определянето на тази двойка бе изтеглен Атлетико Мадрид, но Манчестър Юнаайтед не бе върнат навреме в урната при потенциалните съперници на „дюшекчиите“, макар нищо да не спира сблъсък между двата отбора, в резултат на което за съперник на тима на Диего Симеоне бе изтеглен Байерн Мюнхен.

Поставени отбори: Реал Мадрид, Манчестър Сити, Байерн Мюнхен, Ливърпул, Аякс, Ювентус, Лил, Манчестър Юнайтед

Непоставени отбори: Интер, ПСЖ, Бенфика, Атлетико Мадрид, Спортинг Лисабон, Челси, РБ Залцбург, Виляреал

Датите за първите мачове са 15/16/22/23 февруари, а за реваншите – 8/9/15/16 март. Финалът в надпреварата е на 28 май в Санкт Петербург.