ЦСКА – София не очаква проблеми в генералната репетиция преди седмицата на истината

ЦСКА – София посреща Ботев (Враца) в мач от 21-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е от 17:30 часа и ще е първи за “червените” на “Българска армия” през новата година. Досега тимът на Стойчо Младенов изигра две столични дербита – срещу Локомотив и Славия, но в нито едно от тях не беше домакин. SPIORTAL,BG

Въпреки неубедителното представяне в двата двубоя, ЦСКА – София взе 4 точки от тях. Толкова е и изоставането на отбора от шампиона и лидер в класирането Лудогорец. Днес се очаква “армейците” сравнително лесно да спечелят срещу един от аутсайдерите в първенството и да натрупат самочувствие преди важните мачове през следващата седмица – четвъртфинала за Купата на България срещу Локомотив (Пловдив) и големия сблъсък с Левски.

ЦСКА-София

ЦСКА-София
efbet Лига, България
2021/2022
vs
Ботев (Враца)

Ботев (Враца)
efbet Лига, България
2021/2022
20
13
5
2
34
21
Мачове
Победи
Равенства
Загуби
Отбелязани голове
Допуснати голове
20
4
7
9
20
32

Стойчо Младенов няма да може да разчита на Греъм Кери, който си изкара червен картон в края на срещата със Славия. Наставникът на “червените” почти сигурно ще пусне Бисмарк Чарлс до Жорди Кайседо и отборът ще действа с двама чисти нападатели. Офанзивният подход ще бъде допълнен от присъствието по левия фланг на новото попълнение Маурисио Гарсес.

Ботев (Враца) започна полусезона с тежко поражение на собствен терен от ЦСКА 1948. Отборът на Даниел Моралес загуби с 0:4, а многобройните пропуски в защита едва ли могат да бъдат коригирани толкова бързо. Новите попълнения на врачани тепърва трябва да показват какво могат, а гостуването на “Армията” е отличен шанс да блеснат.

ЦСКА - София продаде 4300 виртуални билета за двубоя с Ботев (Враца), крайната цел все още е далеч

ЦСКА – София продаде 4300 виртуални билета за двубоя с Ботев (Враца), крайната цел все още е далеч

Очаква се Моралес да направи няколко промени за мача срещу тима, в който работеше до миналата година. Защитникът Луис Фелипе беше картотекиран, но това не се случи с колумбийците Браян Переа и Федерико Бариос. В атака отново ще започне Мохамед Бентахар.

През есента ЦСКА – София спечели визитата си във Враца с 4:2. Две от попаденията вкара Георги Йомов, а по веднъж се разписаха Брадли Мазику и Йоан Баи. За Ботев точни бяха напусналият в посока Унгария Дориан Бабунски и младокът Мирослав Маринов.

efbet Лига – 21 кръг:

ЦСКА-СОФИЯ – БОТЕВ (ВРАЦА) 

Вероятни състави:

ЦСКА-СОФИЯ (4-4-2): БусатоТурицовКохМатейТодоровЙомовЮгаЖеферсонГарсесКайседо, Чарлс
Старши треньор: С. Младенов

БОТЕВ ВР (4-2-3-1): К. Костов; ФераресоНичев, И. Миланов, М. Николов; ГавриловИвайловФасе, К. ТодоровНенов; Бентахар
Старши треньор: Д. Моралес

СЪДИЯ: Г. Иванов
СТАДИОН: “Българска армия”
НАЧАЛО: 17:30 часа