Петър Хубчев: Берое трябва да оцелее преди всичко като клуб

Старши треньорът на Берое Петър Хубчев сподели след равенство 1:1 с Ботев Пловдив, че тимът е играл добре 50-55 минути от двубоя. DSPORT.BG

Битката за Тракия остана без победител

“Мисля, че 50-55 минути играхме добре. Това, което искахме, се получаваше. Нищо че от 3 седмици сме тук в България всички. Времето работи за нас. Физически не сме подготвени както трябва. Дойдоха някои хора, които бяхме принудени да вземем с оглед на всичко случващо се. След 55-ата минута всякаш автоматично започнахме да мислим за защита на резултата.

Трябва да се опитаме да вдигнем физическата подготовка въпреки мачовете. Мариани е един от играчите, които не са физически готови. Добър футболист, но не е готов. Не е само той Бен Юсеф също, Тапоко също. Имаме момчета, които пропуснаха почти цялата подготовка. Затова казах, че времето ще работи за нас стига да са здрави момчетата. Амит Битон имаше проблем с картотеката, но от утре всичко ще бъде наред.

Аз държа на думите си. С тази уговорка съм дошъл тук. Берое трябва да оцелее преди всичко като клуб. Според мен ще има няколко критични месеца и след това пътят трябва да бъде начертан малко по-сериозно. Всички вършат уникална работа”, сподели Хубчев след срещата.