Илиев: Трябваше да се възползваме от статичните положения

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев коментира равенството 1:1 срещу Пирин у дома. Той е категоричен, че прекъсванията и съдията не са виновни, а „моряците“ е трябвало да се възползват по-добре от статичните си положения, за да стигнат до пълния комплект от три точки.DSPORT.BG

„Не за първи път противникът си тръгва с точката с един удар. Не че го бяхме предвидили, а предупреждавахме футболистите. Пирин е затворен отбор, топката подскача на терена. Нормално е да се получи такъв мач. Очаквахме го. Искахме да играем по-директно и да използваме статичните положения. Ако трябва да се обвиним, не съм броил корнерите, но трябваше да ги използваме повече. И това влиза в играта, когато противникът е затворен. Трудно можеш да въртиш фланговете. Няма ни ги хората, които са добре 1 срещу 1. Не излязоха добре центриранията“, каза Илиев.

„Може би голът на Сердюк беше най-дълго гледаният, но не само на това се дължаха прекъсванията. На всяка спорна ситуацията поне 1-2 минути се чакаше, накъсваше се темпото. Ние искахме повече да победим. Пирин и равният им влизаше в стратегията. За тях е по-добре да се накъсва мача, да няма ритъм“, продължи наставникът на варненци.

„Аз мисля, че съдията се справи с мача. Точно тези неща, които ги казват от началото на сезона, че новият шеф иска по-бърза игра, не го направи. Не е виновен съдията. Ние трябва да намираме варианти на всичко, което е предложил противникът. Трябва да играем един на един на фланговете. Да търсим хора, това ни беше силата миналия сезон. Видяхте, че е трудно срещу опитен и нареден отбор с центрирания отдалеч да създаваш ситуации“, каза още той.

Пирин взе точка от визитата си край морето

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички