Валентич: Ако ни бяха вкарали дузпата, край (ВИДЕО)

Старши треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич призна, че ако Митко Илиев беше вкарал дузпата, тогава „канарчетата“ щяха да загубят градското дерби срещу Локомотив. Наставникът на „жълто-черните“ похвали своите играчи за играта и за успеха с 2:1.DSPORT.BG

„Честно казано харесах първото полувреме. Хареса ми колко високо пресирахме. Искахме да поддържаме това колкото се може по-дълго. Имат двама страхотни нападатели и хора, които да стрелят от средна дистанция. Щеше да е опасно. Постоянно им се налагаше да ритат топката“, коментира той.

„Дерби е. Хареса ми как играха моите футболисти. Искаха да печелят всяка една топка, да играят в предни позиции. Ако бяха вкарали от дузпа, това е. Аргилашки спаси. Самочувствието ни нарастваше, поддържахме темпото и вкарахме два гола. Помислихме, че мачът е приключил, а Локомотив е силен съперник. Това не ми хареса. Имат много борци в състава. Преди четири дни играха за Купата. След 2:1 станахме нервни, но спечелихме. Мога просто да се насладя“, продължи Валентич.

„Казах им след първото полувреме, че трябва да продължим да ги пресираме. Знаете как са нещата във футбола. Говорихме си, че трябва да продължим да работим. Не се получи точно така. Те знаят, че такива неща се случват“.

„Имаме две опции – Работов и Джеймс. Джеймс обаче е футболист, който може да играе на много позиции и това ми харесва. Справя се невероятно. Има скорост, силен е в дуелите и съревнованията. Играе без да се паникьосва. По време на тренировките го забелязах. Всички видяха колко може да е добър“.

„Дербито си е дерби. Да, чувството е различно. Важен е успехът в такъв двубой. Локо не е враг. Уважавам ги. Да, ако можем да победим с 5:0, ще опитаме да го направим. И те биха направили същото. От началото на сезона сме между първо и четвърто място. Нашата цел е да сме в топ 6, пък ще видим какво ще стане нататък“.

„Тези двубои преди плейофите са като финали за всеки. Очакваме, че ще има и сняг в следващите мачове. Ще трябва да се адаптираме и към това. Искам да видя отношението, върху което работим. Първо е то, после качеството. Има много фактори, които предопределят нашия стил“, каза още треньорът на Ботев Пловдив.