Лудогорец удари Ботев в последната секунда на калта във Враца

Лудогорец записа инфарктна победа с 2:1 като гост на Ботев Враца в двубой от 22-ия кръг на efbet Лига. Домакините поведоха в резултата още в 3 минути, когато Мирослав Маринов остане сам в наказателното поле и отблизо засече центриране на Мартин Николов. Алекс Сантана обаче изравни за Лудогорец в 16-ата минута при поставяне в наказаното поле на домашните след ъглов удар. Гостите бяха отборът, който доминираше сериозно през целия мач, но хората на Дани Моралес, който пропусна мача заради здравословен проблем, се бранеха много солидно. Половин минута след изтичането на 6-минутното добавено време Пиерос Сотириу най-сетне успя да пробие защитата на лекарите и да донесе трите точки на „орлите“. Двубоят на стадион „Христо Ботев“ във Враца трябваше да се играе в неделния ден, но спечелите лошите метеорологични условия и силния снеговалеж в района, който ще бъде разположен 24 часа. По време на началото на терена в рамките на двубой на бше в ужасно състояние и това сътрудничество с допълнителни два отбора.DSPIORT.BG

След този мач тимът на Анте Шимунджа остава на първо място в efbet Лига с 54 точки, като е на 6 пред ЦСКА. Врачани, от своята страна, имат 19 точки и са на 13-о място във временното класиране.

Ботев Вр – Лудогорец 1:2

1:0 Мирослав Маринов (3′), 1:1 Алекс Сантана (16′), 1:2 Пиерос Сотириу (97′)

Двубоят започна ударно за домашните и в 3-ата минута на поведоха. Точен бе рожденикът Мирослав Маринов, който засече центриране във вратарското поле на Мартин Николов отляво. В ситуацията на защитата на “орлите” ще бъде много статична и футболистите в домашниците, за да разиграят спокойно в близост до наказателното поле.  

Преди голът Красимир Костов спаси удар отдалеч на Жан Карничник.

След попадението на капитана на домашните, тимът на Анте Шимунджа се усилва в атака и обгражда наказателното поле на Ботев Враца.

Многобройните атаки на Лудогорец дадоха резултат в 16-ата минута. След центриране от ъглов удар вдясно от вратата на Костов, с топката игра Игор Пластун. Футболистите на домакините не успяха да изчистят и при създалия си карамбол най-съобразителен бе Алекс Сантана, който отблизо прати топката в мрежата – 1:1. 

В 19-ата минута „орлите“ правиха бърза контраатака, при която Пиерос Сотириу намери коридор за шут, но му бе неточно и топката мина над вратата. Четири минути по-късно Домакините отговориха с удара по диагонала на Юлиан Ненов, който е спасен от Серджио Падт.

Малко след изтичането на половин час Костов трябваше да избие топката след коварно центриране отляво на Бърнард Текпетей.

За 41-ата минута се стигна до тежък сблъсък между Пиерос Сотириу и Луиз Фелипе, като се наложи медицинският щаб на дръжките, за да влезе на терена и да помогне на бразилца, тъй като като от носа ми тече кръвта.

Второто полувреме започна с удар на Каули Оливейра, който беше отразен от Костов.

Малко след изтичането на час игра Антонио Георгиев получи подаване на границата на наказателното поле и стреля, но Падт изби в ъглов удар.

В 70-ата минута гостите разиграха добре в средата на терена и стигнаха до границата на наказателното поле на Ботев. Сантана стреля, но топката мина покрай десния страничен стълб на Костов.

Шест минути по-късно домакините пропуснаха страхотен шанс, след като топката стигна до Костадин Ничев, но ударът му рикошира в играча на гостите и излезте в корнер. След като се стигне до карамбол. Топката стигна до Ничев, но топката бе отнета от Игор Пластун, който изчисти.

Атаките на Лудогорец продължаваха и хората на Анте Шимунджа обкръжиха наказателното поле на врачани. Те на два пъти имаха претенции за дузпа, като твърдяха, че играчите на домакините са играли с ръката. Четири минути преди края на редовното време Десподов опитва удар от двайсетина метра, но опитът ми е много неточен. Рик Джонатан също се отчете с неточен удар.

Вратът на домашните се намеси прекрасно при удара с главата на Пиерос Сотириу в добавеното време на мача. Малко по-късно Сантана пробва удар отдалеч, но топката мина над вратата.

Половин минута след изтичането на добавеното време от 6 минути се стигна до мястото в наказателното поле. Стефан Гаврилов не успя да се справи с Пиерос Сотириу, който овладя на гърди и от близка дистанция преодоля Красимир Костов, носейки победата на своя тим.

В следващия кръг Лудогорец ще приеме Левски в Разград в неделя (13 март). Ден по-рано Ботев Враца гостува на Локомотив София.

Стартови състави:

Ботев Вр:  76. Красимир Костов, 77. Мартин Николов, 5. Костадин Ничев, 3. Луиз Фелипе, 2. Валери Христов (85′ – 22. Диего Фераресо), 6. Антонио Георгиев, 88. Йоан Бауренски (90′ – 24. Стефан Гаврилов), 17. Чавдар Ивайлов, 15. Мирослав Маринов (к) (71′ – 11. Виктор Василев), 94. Юлиан Ненов, 28. Красимир Тодоров (85′ – 14. Антон Фасе)

Резерви:  33. Любомир Василев, 23. Димитър Илиев, 14. Антон Фасе, 24. Стефан Гаврилов, 22. Диего Фераресо, 20. Мохамед Бентахар, 11. Виктор Василев

Старши треньор:  Дани Моралес

Лудогорец:  1. Серджио Падт, 7. Алекс Сантана, 11. Кирил Десподов (к), 19. Пиерос Сотириу, 21. Жан Карничник, 23. Мануел Шоу (71′ – 8. Клод Гонсалвеш), 24. Оливие Вердон, 30 Игор Пластун, 37. Бернард Текпетей (45′ – 3. Антон Недялков), 90. Спас Делев (70′ – 73. Рик Джонатан), 95. Каули Оливейра (82′ – 64. Доминик Янков)

Резерви:  12. Симон Слуга, 3. Антон Недялков, 5. Георги Терзиев, 8. Клод Гонсалвеш, 10. Матиас Тисера, 64. Доминик Янков, 73. Рик Джонатан

Старши треньор:  Анте Шимунджа

Главен съдия:  Драгомир Драганов

Жълт картон:  Луиз Фелипе, Мирослав Маринов, Красимир Костов (Б); Мануел Шоу, Спас Делев, Игор Пластун (Л)

ГАЛЕРИЯ