Резултати Шапионска Лига

Тази вечер бяха определени и последните два отбора, които се класираха за четвъртфиналите в Шампионската лига. Виляреал нокаутира Ювентус насред Торино с 3:0 и сложи край на надеждите на “бианконерите” за триумф в надпреварата. Изненада нямаше във Франция, където актуалният носител на трофея Челси се наложи с 2:1 над местния Лил и елиминира “песовете” с общ резултат 4:1.SPORTAL.BG

Най-много емоции на осминафиналите предизвика сблъсъкът между рекордьора по трофеи от турнира Реал Мадрид и Пари Сен Жермен. Испанският гранд загуби с 0:1 на “Парк де Пренс”, но в реванша спечели с 3:1 след хеттрик на Карим Бензема и продължава да преследва 14-а купа от най-престижното клубно състезание. На четвъртфиналите е и градският съперник на “белите” – Атлетико, който отстрани с общ резултат 2:1 Манчестър Юнайтед.

Други два отбора от Англия – Ливърпул и Манчестър Сити, също се класираха за четвъртфиналите и са сред основните претенденти за спечелването на турнира. Мърсисайдци елиминираха Интер, а “гражданите” нямаха проблеми със Спортинг (Лисабон). По пътя към тази фаза Байерн (Мюнхен) разгроми със 7:1 РБ Залцбург в реванша на “Алианц Арена”, а Бенфика изненадащо изхвърли Аякс след успех с 1:0 в Амстердам.

Жребият за четвъртфиналите ще бъде изтеглен в петък. От отборите, които продължават в турнира, само три не са ставали шампиони на Стария континент – Атлетико Мадрид, Виляреал и Манчестър Сити.

Гледайте най-вълнуващите мачове от италианската Серия А, на живо, в ефира на MAX Sport 3.