Белчев: Не трябва да се водим от резултата, а да играем до последно

Старши треньорът на Арда Стамен Белчев бе изключително щастлив след погрома, който неговия тим нанесе на Локомотив Пловдив, побеждавайки го с 5:1 в мач от 24-ия кръг на efbet Лига.DSPORT.BG

„Въпреки лошото начало на нашия отбор, след това доминирахме. Днес успехът дойде заради играта ни по фланговете, имахме скорост в атака и червеният картон ни улесни допълнително“, каза той веднага след мача в Кърджали.

Белчев разкри, че е бил притеснен след гола на Локомотив: „Разбира се, че имаше притеснение. Ако беше станало 2:0, щеше да ни е много по-трудно. Трябва да играем до последно и да не се водим от резултата“.

Той потвърди, че възпитаниците му са подобрили играта си в предни позиции: „Да, днес отборът ни се подобри в играта в атака. Въпреки 5-те гола, имахме и други ситуации. Това може да ме радва и трябва да продължим да работим в тази насока“.

Той отказа да коментира целите на тима му до края на шампионата: „Не си правим сметки толкова напред. Надяваме се да подобрим играта си и в следващите мачове, като да имаме ефективност и накрая ще се види къде ще завършим“.

„В началото на първенството казах, че имаме добър отбор. Въпреки резултатите, който ни подцени, ще бере ядове“, допълни той.

„Имаме много работа, особено във фаза защита, трябва да сме по-компакти, агресивни и настоятелни“, завърши Белчев.

Мач за историята! Арда ошамари безобразен Локо Пд и го отдалечи от топ 6

Тунчев: Извинявам се на феновете, аз съм виновен

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички