Стоилов: Трябваше да решим мача до 15-ата минута

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов зави след победата с 1:0 срещу Локомотив София, че “сините” е трябвало да решат мача до 15-ата минута. DSPORT.BG

“Заслужена победа за нашия отбор. Имахме много ситуации и трябваше да сме решили мача до за 15-ата или 20-ата минута. Имахме на моменти и колебания, но общо взето във фаза защита се справихме добре, тъй като пред нашата врата нямаше сериозна опасност. Пропуснахме много в атака. Трябва да подобрим завършващото подаване и завършващия удар, но като цяло се представихме добре. Трябва обаче да вдигнем нивото”, каза той след мача.

Единственото попадение вкара Илиян Стефанов, който започна втори пореден мач като титуляр. Той бе привлечен преди едва две седмици: “Доволен съм от адаптацията му, но е рано да го хвалим или укоряваме. Илиян е на терена, за да помага на отбора и да вкарва голове. Той можеше да реализира още едно или две положения, така че има дълъг път да извърви”, каза още Стоилов.

Левски е в отлична форма, но сега предстои пауза за национални отбори. “Сините” ще изпратят цели осем души в националните отбори и това притеснява треньора на Левски.

“Предните паузи за националните отбори не ни се отразиха добре. Пак набрахме ритъм и пак ще има пауза, но такъв е календарът. Няма какво да направим. Важното е да се съберем възможно най-бързо, тъй като първият мач след пауза е най-важен”, завърши той.

Илиян Стефанов: За мен е дар да тренирам под ръководството на Станимир Стоилов

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички