Дани Моралес: Не бягам от отговорност, готов съм да напусна

Старши треньорът на Ботев Враца Дани Моралес пое вината за тежката загуба на своя тим, който падна с 0:3 от Пирин Благоевград в мач от 24-ия кръг на efbet Лига.DSPORT.BG

„Не беше лесно отново да не успеем. Мисля, че се получи добър мач, не беше приятно това с дузпата, после удар от далеч. Това е футболът – когато не си концентриран, имаме проблеми. Нямам проблем да поема вината. С момчетата се разбираме добре, но не успяхме да реализираме идеите си в този мач“, каза Моралес след края на мача във Враца.

Той коментира и промените на почивката за своя тим: „Когато променихме системата, създадохме ситуации. Трябваше да атакуваме топката, имахме много положения, но и те имаха положения. Трябваше от тези 6 ситуации, 2-3 да ги реализираме. Щом не вкарваш, не може да печелиш мачове“.

Моралес пое вина за загубата и заяви, че ако ръководството на врачани поиска оставката му, то той е готов да напусне: „Готов съм да напусна. Те са фенове и трябва да искат от нас да се справяме добре. Най-голяма вина имам аз и не бягам от това. Решението е в ръцете на ръководството. Феновете и ръководството имат право да търсят обяснение от мен. Направих това, което трябва, разбирам, че някои неща не се получиха. Ситуацията е трудна, но тези футболисти и този клуб трябва да останат в Първа лига, дали с мен или без мен“.

Пирин превзе Враца и продължава да лети високо

Радослав Митревски: Притеснявах се от терена във Враца

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички