Ефективен Ботев Пд съсече ЦСКА и му нанесе първа загуба от ноември, Матей се контузи

Ботев Пловдив победи ЦСКА с 2:0 на базата на “жълто-черните” в „Коматево“ в мач от 24-ия кръг на efbet Лига. Това бе първи успех на “канарчетата” срещу “армейците” от шест мача насам, както и първо поражение за “червените” за първенство от края на ноември.

В 18-ата минута капитанът на ЦСКА Юрген Матей се контузи и бе заменен от Християн Петров. „Канарчетата“ поведоха в 24-ата минута, когато Самуел Супрайен бе забравен в наказателното поле при ъглов удар и засече с глава. Домакините успяха бързо да удвоят преднината си шест минути по-късно с красив гол от далечна дистанция на Тодор Неделев.DSPORT.BG

С успеха Ботев Пловдив взима предимство в преките мачове срещу ЦСКА, като вече изостава на само 6 точки от “армейците”. Пловдивчани са с 43, докато столичани – с 49. В следващия кръг, който ще се изиграе след паузата за националните отбори, Ботев гостува в Разград на Лудогорец, докато ЦСКА приема Берое на “Българска армия”.

Ботев първи достигна до положение в срещата. В 12-ата минута Джеймс Ето’о изведе Антоан Бароан в наказателното поле, а той се измъкна от Юрген Матей и стреля от малък ъгъл, но слабо и Бусато успя да спаси.

В 18-ата минута капитанът на “армейците” Юрген Матей напусна терена с контузия, като бе заменен от Християн Петров.

В 20-ата минута Карло Мухар отне топката и пробва късмета си с удар от далечна дистанция, но опитътът му се оказа неуспешен.

Ботев Пловдив откри резултата в 24-ата минута! След изпълнение на корнер футболистите на ЦСКА не бяха добре подредени и Карло Мухар изпусна Самуел Супрайен, който с глава успя да засече топката във вратата на Густаво Бусато.

Половин час след началото на срещата “канарчетата” удариха за втори път. Брадли Мазику и влезлият като резерва Християн Петров не се разбраха. Петров опита да изчисти, но прати топката на крака на Тодор Неделев, който стреля веднага и от далечна дистанция не остави никакви шансове на Бусато за 2:0.

ЦСКА опита да отговори бързо. Роберто Пунчец даде лошо подаване към Супрайен, Маурисио Гарсез отне топката и комбинира с Вилдсхут, който преодоля Аргилашки, но не и Виктор Генев, който се хвърли самоотвержено и изчисти в ъглов удар. ВАР преразгледа за дузпа в полза на “червените” за нарушение на Супрайен срещу Гарсез, но Георги Давидов не видя такова и не посочи бялата точка.

В 41-ата минута Яник Вилдсхут бе изведен на добра позиция и стреля, но без успех, след като бе блокиран от бранител в “жълто-черно”.

В добавеното време на първата част Амос Юга стреля от сериозна дистанция, но топката рикошира във футболист на Ботев и излезе в ъглов удар, от който не последва нищо.

ЦСКА започна активно втората част. В 50-ата минута Яник Вилдсхут стреля отдалеч, но прати топката над вратата. Нидерландецът претендираше, че топката се ударила в бранител на Ботев и посика корнер, но такъв не бе отсъден.

Малко по-късно Карло Мухар изведе Жорди Кайседо на добра позиция, като еквадорецът стреля с първото си докосване, но топката премина встрани от лявата греда.

В 53-ата минута Християн Петров стреля точно с глава след ъглов удар, но право в ръцете на Георги Аргилашки.

Четири минути по-късно нов ъглов удар създаде проблеми за ботевистите. Този път забравен бе Маурисио Гарсез, който засече топката, но я прати над вратата. Бразилецът стреля от дистанция в 58-ата минута, но отново бе неточен.

В 66-ата минута дебютантът Браян Морено засече топката след ъглов удар, но я насочи право в обсега на Аргилашки, който улови без проблеми.

В следващите минути темпото на игра спадна, като “армейците” достигнаха до шанс едва в 83-ата минута, но Яник Вилдсхут стреля неточно. Малко слет това Току проби добре, комбинира с Николай Минков, който стреля малко встрани от вратата.

Две минути по-късно Ботев можеше да нреализира и трето попадение, но Мохамед Брахими стреля от малък ъгъл и не уцели вратата.

Ботев Пд – ЦСКА 2:0

1:0 Самуел Супрайен 24′, 2:0 Тодор Неделев 30′

Ботев Пд: 1. Георги Аргилашки, 3. Па Конате, 4. Виктор Генев (68′ 25. Станислав Работов), 6. Дилан Мертенс (46′ 17. Николай Минков), 8. Тодор Неделев (К) (74′ 23. Димитър Тонев), 10. Емануел Току (89′ 26. Джак Лейн), 11. Антоан Бароан (74′ 9. Мохамед Брахими), 15. Джеймс Ето‘о, 18. Самуел Супрайен, 22. Реда Рабей, 24. Роберто Пунчец

Резерви: 13. Хидайет Ханкич, 9. Мохамед Брахими, 17. Николай Минков, 20. Лъчезар Балтанов, 23. Димитър Тонев, 25. Станислав Работов, 26. Джак Лейн

Треньор: Азрудин Валентич

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 19. Иван Турицов (86′ 16. Асен Дончев), 2. Юрген Матей (К) (18′ 6. Християн Петров), 4. Мено Кох, 18. Брадли Мазику, 3. Жеферсон (62′ 17. Бисмарк Чарлс), 21. Амос Юга, 24. Карло Мухар, 30. Яник Вилдсхут, 27. Маурисио Гарсез (62′ 14. Калоян Кръстев), 9. Жорди Кайседо (62′ 28. Браян Морено)

Резерви: 25. Димитър Евтимов, 16. Асен Дончев, 6. Християн Петров, 5. Федерико Варела, 17. Бисмарк Чарлс, 14. Калоян Кръстев, 28. Браян Морено

Треньор: Стойчо Младенов

Жълти картони: Па Конате, Реда Рабей (Б), Амос Юга, Брадли Мазику (Ц)

Съдия: Георги Давидов

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

ГАЛЕРИЯ