Атлетико (М) помете еврошампиона Челси с 4:1!

Испанският футболен клуб Атлетико Мадрид спечели суперкупата на Европа след разгромна победа с 4:1 над английския Челси в среща, която по традиция се игра на стадион “Луи II” в Монако,SPORT.BNT,BG

Испанците, носители на трофея в Лига Европа, наложиха убийствено темпо на терена и надиграха тотално безидейната атака на англичаните, която се отрази и на защитните действия на терена. С присъствието на нападател като Радамел Фалкао, отбраната на Челси нямаше как да не бъде наказана, а той демонстрира страхотната си класа още през първото полувреме, в което отбеляза хеттрик с голове в 6-та, 19-та и 45-та минута.

Челси не успя да промени нещата на терена през втората част и да намери пътя към вратата на стража Тибо Кортоа, който англичаните преотстъпиха на Атлетико преди година. Вместо това, Атлетико Мадрид стигна до четвърти гол, като след час игра Миранда де Соуса се възползва от разбъркване в наказателното поле на Челси и преодоля Петер Чех. Въпреки превъзходството си, Атлетико пусна гол 15 минути преди края на мача. Гари Кейхил успя да вкара за Челси, но това беше крайно недостатъчно и испанците спечелиха своята втора суперкупа на Европа.

Галерия