Локо София взе само точка от Враца и ще трябва да почака за спасението си

Ботев Враца и Локомотив София не се победиха на стадион „Христо Ботев“ и завършиха наравно 1:1 в мач от долната четворка на втората осмица.

И двата гола в срещата паднаха преди почивката. Димитър Митков изведе столичани напред в резултата в 18-ата минута, но в 32-рата Диего Фераресо възстанови равенството.DSPORT.BG

След почивката гостите имаха своите шансове, с няколко фантастични изяви обаче се отчете вратарят Красимир Костов, който е главният виновник за запазилия се равен резултат.

Локомотив се нуждаеше от победа, за да си подсигури оставането в елита. Със спечелената точка „железничарите“ очакват късния мач между Царско село и Пирин. Ако „царете“ не победят, то тогава софиянци запазват мястото си в елита. След равенството Ботев Враца загуби шанс за 12-ото място, така че максимумът за отбора е 13-ата позиция и плейаут срещу четвъртия във Втора лига.

В класирането – Локо София е с 30 точки, Ботев Враца с 24, а Царско село с 21. Единственият сигурен за мястото си в елита остава десетият в подреждането Пирин с 33 пункта.

Ботев Вр – Локомотив Сф 1:1

(0:1 Димитър Митков 18′, 1:1 Диего Фераресо 32′)

Ботев Враца получи първия шанс за гол в мача в 7-ата минута. Мартин Николов засече центриране отдясно. Въпреки че бе необезпокояван, не успя да нацели добре топката и тя се оказа лесна плячка за Дамян Дамянов.

В следващите минути Локомотив София изнесе играта в предни позиции и успя да излезе напред в резултата в 18-ата минута. Стефан Гаврилов не се справи с центриране отдясно. Халфът на врачани не изчисти добре и подари топката на Октавио. Плеймейкърът на „железничари“ центрира меко във вратарското поле. Там Димитър Митков надскочи Илия Миланов и с глава прати топката в мрежата на Красимир Костов.

Секунди по-късно Божидар Кацаров стреля от дистанция, но прати топката встрани от целта.

В 28-ата минута Матеус Дуарте засече с глава подаване от ъглов удар, но не успя да насочи топката в очертанията на вратата, пазена от Костов.

В ответната атака Браян Перера видя чудесно Диего Фераресо и го изведе зад защитата на столичани. Той овладя и заложи топката на Мохамед Бентахар. Последва изстрел. Дамянов не беше затруднен и улови с рутина.

Малко след това Митков пропусна за удвои преднината на „червено-черните“. Той беше намерен в наказателното поле от Симеон Славчев. Успя да се обърне и да стреля, но неточно.

В 32-рата минута Ботев Враца изравни. Бентахар беше изведен в наказателното поле. От аутлинията той центрира меко към далечната греда. Там сам беше Диего Фераресо, който с глава не остави шансове на Дамянов – 1:1.

В самия край на първата част Красимир Костов трябваше да се намесва след удар с глава на Митков. Стражът на домакините успя да спаси.

В 49-ата минута Красимир Костов направи фантастично спасяване, така че да запази равенството. Мики Орачев центрира отляво. Фелипе Соарес увисна и допусна топката да мине зад гърба му. Митков овладя и стреля, но Костов успя с крак да спаси сигурен гол. Определено много майсторско спасяване на стража.

В 63-тата минута Октавио майсторски копна топката и изведе Божидар Кацаров зад защитата на врачани. Той овладя и опита да вкара, но Костов отново беше на висота и предотврати гол в мрежата си.

Четири минути след това Стефан Гаврилов отправи бомбен удар от границата на наказателното поле. Той засече с първото си докосване меко подаване отляво. Дамянов обаче успя да реагира навреме и изби в ъглов удар.

Четвърт час преди изтичането на редовното време Виржил Пинсон получи пространство, напредна с топка в крака и опита изстрел от границата на наказателното поле. Костов замръзна, но за негово щастие ударът не беше точен. До края равенството се запази, а двата отбора прибавиха по точка към актива си. Сериозни опасности пред двете врати липсваха.

Състави:

Ботев Вр: 76. Красимир Костов, 22. Диего Фераресо, 18. Илия Миланов, 3. Луиз Соарес, 77. Мартин Николов, 6. Антонио Георгиев, 94. Юлиан Ненов, 11. Виктор Василев (Теодор Георгиев 63′), 19. Браян Переа, 20. Мохамед Бентахар, 24. Стефан Гаврилов (Ангел Русинов 75′)

Резерви: 33. Любомир Василев, 28. Красимир Тодоров, 10. Теодор Георгиев, 21. Христиан Петков, 8. Митко Панов, 14. Ангел Русинов, 4. Пламен Петров

Треньор: Дженаро Иедзо

Локомотив Сф: 1. Дамян Дамянов, 26. Красимир Милошев, 5. Георгиос Катсикас, 6. Пламен Крачунов, 4. Мики Орачев, 89. Матеус Дуарте, 8. Симеон Славчев, 44. Божидар Кацаров, 10. Валентин Николов (Виржил Пинсон 68′), 45. Димитър Митков (Илия Димитров 81′), 58. Октавио Мерло (Фране Циряк 90′)

Резерви: 24. Александър Любенов, 93. Виржил Пинсон, 9. Илия Димитров, 15. Лука Иванов, 25. Фране Циряк, 77. Мартин Николов, 19. Иван-Йоанис Атанатос

Треньор: Иван Колев

Съдия: Георги Иванов

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички