Бербатов дебютира при тежка загуба на Фулъм

Димитър Бебатов дебютира за новия си отбор Фулъм само ден, след като бе привлечен на “Крейвън Котидж“. Въпреки че българинът се включи добре, появявайки се в игра за началото на второто полувреме, неговият отбор допусна тежка загуба с 3:0 от Уест Хам в лондонското дерби от 3 кръг на Премиър лийг. “Чуковете” изковаха победата си още през първата част на “Болейн Граунд“, когато паднаха всички голове. Кевин Нолан (1′), Уинстън Рийд (29′) и Матю Тейлър (41′) дадоха комфортния аванс на Уест Хам още до почивката. През второто полувреме Бербатов раздвижи играта на Фулъм и показа добро разбирателство с Уго Родайега, но селекцията на Мартин Йол така и не стигна до гол,SPORTAL.BG

Димитър Бербатов бе на резервната скамейка за началото на днешното дерби, а друго от новите лица във Фулъм – Киърън Ричардсън, започна като титуляр, докато Младен Петрич и Уго Родайега водеха атаката на “котиджърс”.

Новото попълнение на Уест Хам Андрю Каръл пък започна в стартовия състав на “чуковете” и направи много силен дебют, но двадесетина минути преди края напусна терена заради контузия.
Още в първата минута “чуковете” излязоха напред в резултата. Кевин Нолан завърши по прекрасен начин бърза атака, в която дейно участие взе Анди Каръл, сваляйки с глава към Рикардо Ваз Те, който асистира на Нолан. В 9-ата минута отново, преотстъпеният вчера от Ливърпул нападател, свали към Мохамед Диаме, чиито удар срещна напречната греда. Домакините продължиха да доминират тотално и Марк Шварцер трябваше да спасява Фулъм от втори гол след удар на Ваз Те. Логичното обаче се случи и в 29-ата минута Уинстън Рийд удвои аванса на Уест Хам, след като засече с глава центриране от ъглов удар на Матю Тейлър. В 41-ата минута именно Тейлър направи 3:0 след силен удар с левия крак от границата на наказателното поле.

Димитър Бербатов се появи в игра за началото на второто полувреме, дебютирайки с екипа на “котиджърс”. В 69 минута той проби страхотно по десния фланг, но точно когато нанесе удар, трима бранители на Уест Хам се хвърлиха в краката му и блокираха изстрела. Българинът бе доста активен в тези минути и действаше с огромно желание и много движение по целия фронт на атаката на Фулъм. В последната минута Берба изведе по страхотен начин Родайега в изгодна позиция, но изстрелът на колумбиеца срещна гредата.

Така Уест Хам записа втора победа от началото на сезона, докато Фулъм има три точки след първите три кръга.

SPORTAL.BG