България ще излиза от шока срещу Грузия

Националите по футбол се изправят срещу Грузия днес от 19,00 часа на стадион “Борис Пайчадзе” в Тбилиси в четвъртия си мач от група 4 на Лига С в турнира на УЕФА Лига на нациите. SPORTAL.BG

Двубоят е белязан от тежкия инцидент, който претърпяха “лъвовете” при пристигането си в грузинската столица. Автобусите, които ги транспортираха от летището до хотела, катастрофираха един в друг и в резултат една от звездите в тима ни – Тодор Неделев, попадна в болница с черепна травма и беше опериран. Той се намира под лекарско наблюдение без опасност за живота.

Националите катастрофираха тежко в Грузия, Тодор Неделев е в болница (видео)

Националите катастрофираха тежко в Грузия, Тодор Неделев е в болница (видео)

Въпреки драмата мач ще има. До този момент България записа две равенства (срещу Северна Македония и Гибралтар по 1:1) и една загуба – 2:5 от Грузия в Разград. Днешният ни съперник пък е безпогрешен – 3 от 3. За да избегне нова загуба с разлика, временният селекционер Георги Иванов – Гонзо ще заложи на дефанзивна тактика. Той ще заложи на трима халфове с усет към защитата, за да подкрепят отбраната ни. Това са Кристиян МалиновИвайло Чочев и Георги Костадинов.

Вили Саньол: Рядък случай е Грузия да спечели три мача подред, но очакваме и четвърта победа

Вили Саньол: Рядък случай е Грузия да спечели три мача подред, но очакваме и четвърта победа

На вратата ще застане отново Николай Михайлов, а пред него ще действат Антон Недялков, близнаците Христови и Иван Турицов. В предни позиции ще се разчита на Атанас Илиев, а по крилата ще действат Георги Миланов и Мартин Минчев. Това означава, че Гонзо ще направи 8 промени спрямо злополучния мач с Гибралтар. Двубоят поради наказание пропуска асът Кирил Десподов.

Гонзо: Ситуацията е доста сложна, но излизаме за победа

Гонзо: Ситуацията е доста сложна, но излизаме за победа

Грузинският национален отбор се намира в много добра форма и го демонстрира с трите си победи до момента. Не се очаква селекционерът Вили Саньол да прави големи промени в състава освен на вратарския пост. Срещу България на вратата на Грузия застана опитният Георгий Лория, докато срещу Република Северна Македония младата звезда Мамардашвили пазеше мрежата. За довечера Саньол най-вероятно ще заложи отново на Лория.

Вероятни състави: 

Грузия: Лория, Какабадзе, Кашия, Хочолава, Кварцхелия, Хверкалия, Абурджания, Квеквешкири, Зивзивадзе, Азаров, Давиташвили.

България: Михайлов, Недялков, П. Христов, А. Христов, Турицов, Малинов, Чочев, Костадинов, Минчев, Миланов, А. Илиев.

Лига на нациите, Група C
Кръг 4, 12 юни 2022
Грузия

България