Пиронкова: Много съм щастлива!

24-годишната пловдивчанка ще играе на 1/8-финалите на “Ю Ес Оупън” срещу Ана Иванович

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова изрази голямо задоволство от класирането си на 1/8-финалите на “Ю Ес Оупън”. Цвети призна, че е имала затруднения срещу Силвия Солер-Еспиноса, след като е изгубила концентрация,БЛИЦ

“Много съм щастлива, че успях да спечеля и да се класирам напред. Показах неувереност във втория сет, когато водих с 4:1. Имах проблем със сервиса и това промени представянето ми. Беше наистина сложно.

Почивката преди началото на третия сет се оказа решаваща. В нея успях да се концентрирам. Съсредоточих се в това да вкарвам сервиса си, което беше от голямо значение за развитието на срещата. И накрая победих”, коментира Пиронкова.

В спора за следващата фаза 24-годишната пловдивчанка ще се изрпави срещу бившата номер 1 в света Ана Иванович. Класирането на Пиронкова е историческо, защото България отново има 1/8-финалистка след 18 години прекъсване. През 1994-а Магдалена Малеева стигна до този етап на надпреварата, а две години по-рано участва и на 1/4-финал, което е най-големият български успех досега в турнира.