ЦСКА – София стартира срещу Арда с надежда за по-добър сезон

Вицешампионите от ЦСКА – София приемат Арда (Кърджали) в своя дебют в новия шампионат. “Червените” са амбицирани да запишат по-добър сезон от предходния, когато не успяха да спечелят трофей и да зарадват привържениците си. След раздялата с Алън Пардю, начело на отбора от Борисовата градина застана сърбинът Саша Илич, който ще има трудната задача да търси победи и точки в преследване на мечтаната от “червена” България титла.

След края на миналия сезон с “червените” се разделиха Жорди Кайседо, продаден в Мексико, Карло МухарТомас ЛамГреъм КериБрадли МазикуАхмед Ахмедов и Жуниор Нзила. Същевременно клубът се подсили с Лазар ТуфегджичСтанислав ШоповБрадли де Нойер и Дюкенс Назон, като очакват още нови попълнения. Извън сметките на Илич за срещата с Арда е националът Георги Йомов, който все още лекува травма в глезена.

В състава на “червените” отново е капитанът Юрген Матей, който пропусна почти всички пролетни мачове, като включването му още срещу кърджалийци е под сериозна въпросителна. Трябва да се отбележи и бойкотът на организираните фенове от сектор “Г”, който се обявиха против клубните шефове и тяхното управление, след загубения финал от Левски.

ЦСКА - София: Клубът плати 3.2 млн. лева, за да картотекира футболистите си

ЦСКА – София: Клубът плати 3.2 млн. лева, за да картотекира футболистите си

През паузата Арда се подсили с някои опитни футболисти, като тимът на Александър Тунчев се цели поне в повторение на миналия сезон, когато финишира в първата половина на втората осмица в efbet Лига. Вратарят Анатоли ГосподиновДжунейт АлиПламен КрачуновДеян Лозев и бразилският халф Жуниор са новите футболисти в Кърджали, за сметка на напусналите Мартин Костадинов, Ласана Ндиайе, Християн Василев, Мартин Луков и Давид Кики.

10 юли 2022 година, стадион “Българска армия”, 21:00 часа

ЦСКА – София – Арда (Кърджали)

Вероятни състави:

ЦСКА – София: Бусато, Турицов, Матей, Махмутович, Де Нойер, Юга, Жеферсон, Шопов, Туфегджич, Папазов, Кръстев

Арда (Кърджали)Господинов, Лозев, Стоев, Крачунов, Желев, Юруков, Ботев, Тилев, Коконов, Ковачев, Йорданов

Снимка: start-photo.bg

efbet Лига
Кръг 1, 10 юли 2022
ЦСКА-София

Арда (Кърджали)