Ботев Пд открива българското участие в Лигата на конференциите

startphoto.bg

Ботев Пд ще открие българското участие в Лигата на конференциите този сезон. “Жълто-черните” посрещат кипърския АПОЕЛ Никозия на Националния стадион “Васил Левски“ тази вечер. Мачът е от 20,00 часа и може да слушате по Дарик радио, както и да проследите минута по минута в dsport.

Пловдивчани не започнаха добре сезона в efbet Лига. Те записаха две поражения, 0:1 у дома от Хебър и 2:3 при визитата си на Ботев Враца. В известна степен това се дължеше и на ограничените опции пред наставника Азрудин Валентич.

Тимът на гостите малко поизгуби от своя блясък в последно време и това си личи на международната сцена. А на националния стадион “Васил Левски” Ботев ще е много мотивиран за това свое евроучастие. В тима се завръщат имена като Мохамед Брахими, Реда Рабей и Самюел Супрайен, а силният дебют на стрелеца Марио Секулич беше солидна заявка за титулярно място и в този дуел. Ботев е силен домакин, а на стадиона няма да липсва подкрепа, независимо че мачът не е в Пловдив.

Едно от новите попълнения на – Рой Херман остана извън групата. Сред избраниците на Азрудин Валентич не попаднаха още контузените Тодор Неделев и Станислав Работов, както и Марио Младеновски и Момо Туре.

Ботев Пловдив няма загуба като домакин в европейските клубни турнири от 15 септември 1993г., когато тимът губи от гръцкия гранд Олимпиакос с 2:3 в среща от първия кръг на Купата на УЕФА играна на стадион „Пловдив“. Серията е от 10 поредни домакинства без загуба -7 победи, 3 равенства.

“Не се страхуваме. Излизаме да играем срещу отбор с традиции. Доста по-сериозни тимове са падали. Футбол е, не се страхуваме. Трябва да подходим умно. Мачовете са два. Имаме уважение към тях, но е важно да им покажем, че сме добър отбор. Трябва да се представим достойно”, обяви капитанът на Ботев Пловдив Виктор Генев.

„Това ще е моят треньорски дебют в европейските турнири. Като футболист съм играл. Мачът е мач, независимо от ранга на състезанието. Готвим се като за всеки един двубой напрежението е едно и също“, обяви треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич.

38-годишният унгарец Балаж Берке ще ръководи мача. Асистент рефери са неговите сънародници – Венцел Тот и Петер Гарай, а четвъртия съдия е Михай Карполи.

Реваншът с АПОЕЛ е на 28 юли. При положение, че Ботев елиминира кипърците, “жълто-черните” ще се изправят срещу Осиек или казахстанския Петропавлоск.

Групата на Ботев Пловдив:

вратари: Георги Аргилашки, Хайдет Ханкич, Християн Славков

защитници: Па Конате, Виктор Генев, Джеймс Ето`о, Самуел Супрайен, Джаспър Ван Хертум, Атанас Чернев, Роберто Пунчец

полузащитници: Дилан Мертенс, Емануел Току, Бисер Бонев, Самуел Акере, Николай Минков, Лъчезар Балтанов, Тачукву Нади, Реда Рабей, Димитър Тонев, Монир Ал Бадарин

нападатели: Мохамед Брахими, Мартин Секулич, Антоан Бароан

Генев: Ако мачът беше в Пловдив, щяхме да имаме по-голямо предимство, трябва да покажем, че сме умен отбор

Азрудин Валентич: Напрежението е едно и също

Ботев Пловдив без двама нови в Европа

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTube и TikTok!