ЦСКА – София започва европохода си с гостуване в Северна Македония

ЦСКА – София дава старт на участието си в Лигата на конференциите с гостуване на Македония (Гьорче Петров) в Скопие. Мачът в столицата на Северна Македония е от 18:30 часа.

“Червените” започват новата кампания на европейската сцена с мисълта да повторят доброто си представяне от последните две години, в които отборът стигна до груповата фаза.
Столичани не убедиха с играта си в последния двубой от efbet Лига, когато се добраха до равенство с Локомотив (София) едва в последната минута.

20Локомотив (София) - ЦСКА - СофияЦСКА – София замина за Скопие с 22-ма футболисти, сред които обаче не попадна националът Георги Йомов, който все още не е възстановен напълно. За сметка на това в групата място намериха Мено Кох и новият нападател на тима Дюкенс Назон, който се очаква да дебютира с “червената” фланелка.

Георги Йомов
Георги Йомов

10
Позиция
Нападател
Роден на
24 янр 1997
Години
25
Страна
България
Височина
176
Настоящи отбори
ЦСКА-София
ЦСКА-София
България
България
ЦСКА-София
66
Мачове
66
Средно минути на мач
8
Голове
1
Голове като резерва
8
Асистенции
8
Жълти картони
0
Червени картони
52
Мачове като титуляр
14
Мачове като резерва

За Македония (ГП) това ще бъде първи официален двубой за новия сезон, тъй като първенството в западната ни съседка все още не е започнало. Северномакедонците спечелиха Купата на страната и завършиха на четвърто място през миналата кампания.

В дните преди сблъсъка имаше неяснота около това къде ще се проведе мачът, като беше обсъждан вариант той да бъде преместен в Струмица. В крайна сметка бе взето решение срещата да се състои на стадион “Петър Милошевски”, който е с капацитет от едва 2500 места, половината от които ще бъдат затворени поради съображения за сигурност.

ЦСКА - София разясни за драмите с терена

ЦСКА – София разясни за драмите с терена

По-рано през седмицата стана ясно, че от “Армията” са договорили норвежкия полузащитник Джонатан Линдсет от Сарпсборг 08, който трябва да бъде официално обявен като ново попълнение до дни.

Кошмар на Стойчо Младенов дебне ЦСКА - София в третия кръг на Лигата на конференциите

Кошмар на Стойчо Младенов дебне ЦСКА – София в третия кръг на Лигата на конференциите

ЦСКА – София вече научи потенциалния си съперник за следващата фаза на надпреварата. Ако “червените” отстранят Македония (ГП), то в третия кръг ги очаква победителят от двойката между Сейнт Патрикс Атлетик (Ирландия) и Мура (Словения).

Лига на конференциите, втори квалификационен кръг:

Македония (ГП) – ЦСКА – София

Вероятни състави:

Македония (ГП): Стевковски, Мена, Личина, Мишевски, Лазаревики, Гьоргиевски Адеми, Емини, Лемос, Воша, Вучичевич

ЦСКА – София: Бусато, Турицов, Матей, Кох, Де Нойер, Вион, Юга, Туфегджич, Шопов, Гарсес, Назон

Съдия: Брам ван Дрийсхе
Стадион: “Петър Милошевски”
Начало: 18:30 часа

Лига на конференциите – Квалификации
Кръг 2, 21 юли 2022
Македония (Гьорче Петров)

ЦСКА-София