Със силна игра „Добруджа“ взе първа победа за сезона (ВИДЕО)

 

Първа победа за новото първенство записа „Добруджа“. В мач от втория кръг на Втора лига жълто-зелените победиха с 2:0 „Миньор“ (Перник) на стадион „Дружба“ в Добрич.

Мачът започна с грозни сцени по трибуните, като веднага след началото на мача гостуващата агитка счупи оградата на своя сектор и опита да нападне феновете на домакините. Това доведе до спиране на играта за 7 минути, която бе подновена след като ултрасите от Перник се върнаха в сектора за гости.

„Добруджа“ тотално надигра своя съперник през първото полувреме, като 1:0 до почивката бе най-малкото, с което се отърваха перничани. Добричлии откриха в 22 мин., когато Андриан Димитров се възползва от една лошо върната към вратаря топката, като успя да стигне първи до нея и от малък ъгъл я насочи в целта.

Второто полувреме също започна с по-активни действия на добруджанци и мачът изглеждаше в пълното им владение до 56 мин., когато Андриан Димитров извърши нарушение отзад, за което главният съдия Станимир Тодоров му показа директен червен картон.

Това обаче не сломи устрема на домакините и само 2 минути по-късно „Добруджа“ нанесе своя решителен удар, като новото попълнение Мартин Милушев покачи на 2:0 след бърза контраатака.

Макар и с човек повече, гостите не успяха да създадат нищо опасно в оставащото време и „Добруджа“ стигна до напълно заслужена победа с оглед показаното от двата отбора на терена.

Дебют с жълто-зеления екип записа французина Йоан Тиа, който изигра много силни 90 минути в центъра на защитата.

Така след втория кръг „Добруджа“ има 3 точки и заема шестото място във временното класиране.