Младок хвърли спасителния пояс и ЦСКА преплува Черно море

startphoto.bg

ЦСКА спечели с минималното 1:0 домакинството си на Черно море в последен мач от 3-ия кръг на efbet Лига. Съвсем очаквано в срещата, изигра се на стадион „Българска армия“, преобладаващото битка, джаскане и блъскане. Главните положения бяха малко, а точните удари бяха точно два на брой през второто полувреме. DSPORT.BG

Първият достига в 65-ата минута и е отправен от Васил Панайотов. Вратарят Густаво Бусато спаси без затруднения.

Десетина минути по-късно старши треньорът на „армейците“ Саша Илич вкара в играта 20-годишният Асен Дончев. Именно юношата на „червените“ носи трите точки за ЦСКА. Той реализира с удар от границата на наказателното поле и предоставя първия си гол в мъжкия футбол. Със сигурност благоевградчанинът вече е сред любимците на червената публика.

С успеха ЦСКА събра 6 точки. Черно море също е с 6 пункта. За варненци днешното поражение е първата грешна стъпка от началото на сезон 2022/23.

Героят на ЦСКА: Надявам се да получавам повече минути и да трупам опитИлиан Илиев: ЦСКА беше в безизходицаИлич: Надявам се, че ще дойде още някой футболист, който ще увеличи конкуренцията

В 4-ата минута ЦСКА създаде първото главно положение в мача. То дойде след стандартна ситуация. Топката беше центриране от пряк свободен удар. Амос Юга стреля с глава, но покрай вратата на Иван Дюлгеров.

Пет минути по-късно Калоян Кръстев свали с глава към Лазар Туфегджич. Той се озова на чиста позиция и нахлу в наказателното поле. С много важно име обаче се отчита Виктор Попов, който успя да избие. Опасността за вратата на Дюлгеров не премина, защото Юрген Матей изпрати опасен удар с глава, но отново топката не е попадна в целта.

В 17-ата минута още един добър шанс за ЦСКА. Станислав Шопов центрира от фал. На далечната греда Юрген Матей засече от воле, като запрати топката в аут.

Десет минути по-късно Йоан Бауренски скочи за висока топка в наказателното поле. Халфът се сблъска лошо с Дюлгеров и се строполи на терена. За щастие, футболистът на Ботев Враца не пострада сериозно и остана на терена.

В 34-тата минута Матеуш Клементе беше си нагласи топката на десния крак и опита шут от средна дистанция, но той толкова неточен, че топката излиза в тъч.

Три минути преди почивката защитата на „моряците“ за пореден път се пропука след статично положение. Топката беше центрирана от ъглов удар. Тя стигна до Брадли де Нойер, който беше абсолютно сам на стрелковата позиция. Неговият удар обаче беше крайно разочароващ много високо над вратата.

Първият удар през втората част изпраща капитана на Черно море Васил Панайотов. Васил Сула заложи топката, но изпълнението на Панайотов не е достатъчно добро и не се наложи намесата на Густаво Бусато.

Часът на играта след началото Тибо Вион центрира опасно в наказателното поле. Амос Юга се извиси и с глава заби топката в земята. Тя тупна коварно и премина на сантиметри отстрани от левия страничен стълб.

Пет минути по-късно и Черно море имаше нелош шанс да излезе напред в резултата. Велислав Василев потърси своя съотборник на стрелкова позиция. Няколко футболисти се разминаха с топката, която стигна до Живко Атанасов. Централният бранител засече от точката за дузпа, но стреля право в ръцете на Густаво Бусато.

Около четвъртия час преди изтичането на редовното време на терена се появи младокът Асен Дончев. Той се нуждаеше от броени секунди, така че да преобърне развоя на мача. След поредното центриране капитанът Юрген Матей свали с глава към Дончев. Той не се поколеба и потърси удар от дъгата на наказателното поле. Иван Дюлгеров не успява да реагира навреме и топката влетя в мрежата му. 1:0 за ЦСКА с първи точен удар по посока на вратата на гостите.

Малко преди изтичането на редовното време дойде най-спорното положение в мача. Юрген Матей задържа Матиас Курьор. Нападателят на Черно море се строполи в наказателното поле и търсене на дузпа. Главният съд Георги Гинчев подмина ситуацията, а ВАР не се намеси. Сложно е да се определи и дали нарушението е вътре или отвън наказателното поле. Факт е обаче, че нидерландският бранител по-скоро наруши правилата.

В отговорната атака Маурисио Гарсез беше изведен зад защитата на Черно море. От легнало положение той се опита да прехвърли Иван Дюлгеров и го направи успешно, но топката премина над напречната греда.

Назонът също ще получи своя шанс да се разпише. Нападателят от Хаити се озова на чиста стрелкова позиция. Ударът му обаче беше блокиран.

За ЦСКА предстои реванш срещу Македония Гьорче Петров във втория предварителен кръг на Лигата на нациите, след което “червените” приемат Берое в следващия кръг от efbet Лига. За Черно море предстои домакинството на Левски след седмица.

ЦСКА – Черно море 1:0

(1:0 Асен Дончев 77′)

Състави:

ЦСКА:  Густаво Бусато, 19. Иван Турицов, 2. Юрген Матей, 5. Брадли де Нойер, 6. Християн Петров, 21. Амос Юга, 15. Тибо Вион (Асен Дончев 76′), 20. Йоан Бауренски (Георги Йомов 59) ‘), 8. Станислав Шопов, 11. Лазар Туфегджич (Маурисио Гарсез 63′), 14. Калоян Кръстев (Дюкенс Назон 59’)

Резерви: 25. Димитър Евтимов, 3. Жеферсон, 27. Маурисио Гарсез, 22. Енес Махмутович, 16. Асен Дончев, 9. Дюкенс Назон, 10. Георги Йомов

Треньор:  Саша Илич

Черно море:  25. Иван Дюлгеров, 3. Живко Атанасов, 15. Петър Босанчич, 6. Виктор Попов, 2. Цветомир Панов (Мартин Дичев 86′), 71. Васил Панайотов (Ангел Ангелов 86′), 7. Матеус Клементе ( Стефан Велев 86′), 20. Мади Кета (Мимито 73′), 8. Мазир Сула, 39. Николай Златев (Велислав Василев 59′), 19. Матиас Курьор

Резерви: 22. Георги Георгиев, 32. Мартин Дичев, 88. Мимито, 17. Ангел Ангелов, 10. Велислав Василев, 4. Росен Стефанов, 77. Стефан Велев

Треньор:  Илиан Илиев

Съдия:  Георги Гинчев

ЦСКА обяви ново попълване

Фенове на ЦСКА с транспаранти срещу ръководството

ЦСКА мина броя продадени абонаментни карти от последната година

 Новините на Dsport и във  FacebookViberYouTube  и  TikTok!

ГАЛЕРИЯ