Отложените мачове в efbet Лига станаха с 1 повече от миналия сезон! Кога ще се играят?

startphoto.bg

Шест мача от efbet Лига вече бяха отложени до този момент. Това е с един повече от миналата година, когато отборите участници в европейските клубни турнири, отложиха общо 5 двубоя.DSPORT.BG

Този сезон Левски отложи 3 срещи, но в крайна сметка се прости с участието си в Лигата на конференциите, като отпадна от Хамрун. ЦСКА и Лудогорец са с два отложени мача. „Червените“ не играха срещу Ботев Пловдив, а няма да играят и следващата седмица срещу Локомотив Пловдив.

Лудогорец поиска отлагането на мача срещу Славия и се съгласи да не играе срещу Левски. Това обаче не помогна на разградчани, които отново не постигнаха голямата си цел да играят в Шампоинската лига. Така Славия също се оказа с два отложени двубоя.

Ето всички отложени срещи до момента:

3 кръг – Славия – Левски
4 кръг – Черно море – Левски
5 кръг – Славия – Лудогорец
5 кръг – Ботев – ЦСКА
6 кръг – Лудогорец – Левски
7 кръг – Локомотив Пд – ЦСКА

Следващият въпрос е кога ще се играят тези мачове? Календарът на БФС предвижда няколко резервни дати, които тази година са предвидени за подобни срещи. Първата резервна дата е периода между 30 август и 1 септември. Очевидно обаче там отложени мачове няма да има, тъй като за тогава е насрочен двубоя за Суперкупата между Лудогорец и Левски. БФС обяви програмата до 16 септември и в нея не се споменават датите за някои отложени мачове.

Принципно би могло в тази „празна“ седмица би могъл да се изиграе двубоя между Ботев и ЦСКА, който е първи по ред за „червените“. По програма обаче ЦСКА играе мач срещу ЦСКА 1948 в понеделник 29 август.

Следващата резервна дата е 28 септември (сряда). Това обаче се пада два дни след мача на България срещу Северна Македония в Лигата на нациите. Принципно има вариант да се играят мачове на тази дата, но „замесените“ в отложените мачове отбори имат доста национали и по всяка вероятност и тази възможност ще бъде “изпусната”.

Третата резервна дата, до края на годината, е периода 18-20 октомври. Там вече няма проблеми да се изиграят отложените мачове, като със сигурност първият пакет мачове ще са Славия – Левски и Ботев – ЦСКА.

Последната резервна дата за отложените мачове е 11-12 декември. Това са дните след 1/8 финалите от турнира за Купата на България. Ако се спазва графика, тогава би трябвало да се изиграят мачовете Черно море – Левски, Славия – Лудогорец и Локомотив Пловдив – ЦСКА.

Това може да означава, че дербито между Лудогорец и Левски нищо чудно да се изиграе чак през 2023 година.

Разбира се съществува вариант СТК на БФС все пак да открие и други дати, на които могат да се изиграят мачовете на Левски, тъй като „сините“ няма да имат ангажименти през седмицата. Същото се отнася и за ЦСКА, ако разбира се „червените“ не влязат в групите на Лигата на конференциите. Лудогорец обаче има ангажименти и при тях нещата ще се случат по-трудно.

Официално: Левски поиска преиграване на мача с Хамрун

Лига Европа или Лигата на конференциите, къде за Лудогорец би имало повече позитиви?

Ясно е кога ще играят Лудогорец и Левски за Суперкупата

Сейнт Патрикс се оплака от расизъм в мача с ЦСКА

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTube и TikTok!