Страшен снаряд на Тунгара спаси Берое в Битката за Тракия

startphoto.bg

 

Берое и Ботев Пловдив не успяха да се победят и завършиха наравно 1:1 в Битката за Тракия от 6-ия кръг на efbet Лига. Официален дебют начело на „канарчетата“ направи Желко Копич. Пловдивчани играха по-добре и поведоха с гола на Антоан Бароан в началото на втората част. Те бяха много близко до първата си победа през новия сезон.DSPORT.BG

В добавеното време на мача обаче Абубакар Тунгара възстанови равенството със страхотен удар. Така Ботев трябваше да се задоволи не с първия си успех, ами с първата си спечелена точка, която идва след четири поредни поражения.

Освен наставникът Желко Копич дебют за Ботев направиха Елвис Ману и Роеи Херман. Израелецът изигра добър мач, като имаше ключова роля в гола на Бароан, а малко след това уцелия страничната греда.

“Жълто-черните” остават в дъното на класирането с актив от 1 точка, докато Берое е 11-и с 5 точки.

Хубчев: Кой поиска дузпа? А, футболистите… (ВИДЕО)

Копич: Горд съм да съм част от българското първенство

Тунгара: Знаем за проблемите в нашия отбор, но говорим с президента

В 4-ата минута след първия съдийски сигнал Берое сбърка при изнасянето на топката. Самюел Супрайен отне. Антоан Бароан овладя в наказателното поле и пробва удар по земя, който премина на сантиметри покрай левия страничен стълб на вратата, пазена от Иван Караджов.

Четвърт час след началото на срещата Роеи Херман видя, че Караджов е излязъл е напред. Той се опита да го прехвърли с удар от централния кръг. Играчът на Ботев не беше далеч от истината. За щастие на беройци мерникът му не бе съвсем точен.

В 33-ата минута пловдивчани имаха нов страхотен шанс за гол. Серкан Юсеин центрира на далечната греда. Димитър Стоянов беше оставен сам. Той успя да отправи удар, но високо над напречната греда.

Две минути по-късно Реда Рабей също стреля опасно от границата на наказателното поле, но покрай вратата на Караджов.

Положенията пред двете врати продължава, но гол така и не падаше. В 39-ата минута Симеон Мечев чукна топката от фал към Серкан Юсеин. Халфът пробва късмета си с удар от сериозна дистанция, който беше много-много неточен.

Секунди по-късно Рабей изведе Елвин Ману. Нападателят преодоля Стилиян Николов и пробва да завърши нападение в близкия ъгъл. Караджов се беше позиционирал безгрешно и успя да се намеси.

В 41-вата минута „канарчетата“ пропиляха поредната си възможност. Топката беше центрирана от ъглов удар. Роберто Пунчец беше на близката греда. Той отклони. Получи се рикошет в тялото на Николов, а топката се насочи към вратата на Караджов. Вратарят успя да реагира и предотврати попадение. Впоследствие защитата на старозагорци се осъзна и успя да изчисти напред.

Берое също получи своя шанс да поведе. Той дойде след грешка на Хидайет Ханкич. Стражът на „жълто-черните“ не успя да избие по най-добрия начин подаване в пеналта. Стив Траоре получи шанс да стреля от чиста позиция, но прати топката високо над целта.

В 50-ата минута Ботев Пловдив най-накрая премахна нулите от таблото, повеждайки с 1:0. Новото попълнение Роеи Херман направи страхотен пробив отляво. Той навлезе в наказателното поле и стреля. Караджов съумя да спаси, но последва добавка на Антоан Бароан, който на празна врата не пропусна.

Пет минути по-късно Херман затвърди силния си дебют с жълто-черния екип. Този път късметът покри домакините. Херман отново проби по левия фланг, навлезе навътре и стреля от границата на наказателното поле. Караджов замръзна и само изгледа топката, която разтресе десния му страничен стълб.

В 58-ата минута далечен удар на Димитър Стоянов намери целта, но право в ръцете на Ханкич. Това бе първият точен удар в мача за Берое.

В 64-ата минута Абубакар Тунгара се строполи в наказателното поле след съприкосновение с Херман. Берое претендира за дузпа, но Никола Попов беше категоричен, че правилата не са нарушени. ВАР потвърди решението му.

Десет минути по-късно Дилан Мертенс получи фронтално срещу вратата. Той стреля от границата на наказателното поле. Иван Караджов реагира добре и спаси.

В 89-ата минута Емануел Току беше изведен в наказателното поле. Нападателят можеше да сложи точката на спора. Той опита силен удар от движение, но не уцели добре топката и я прати в аут.

По всичко изглеждаше, че двубоят ще завърши наравно. Само че в добавеното време на мача Берое се възползва от един от последните си шансове. Абубакар Тунгара получи отляво, навлезе към центъра на терена и шутира мощно от дъгата на наказателното поле. Топката влетя неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Ханкич. Вратарят нямаше никакъв шанс да се намеси, защото топката дори чукна леко лявата греда, преди да влети в мрежата.

В следващия кръг Берое гостува на Септември, докато Ботев Пловдив посреща Черно море.

Берое – Ботев Пд 1:1

(0:1 Антоан Бароан 50′, 1:1 Абубакар Тунгара 90’+1′)

Стартови състави:

Берое: 1. Иван Караджов, 2. Димитър Стоянов, 3. Димитър Пиргов, 6. Руи Педро, 8. Серкан Юсеин, 9. Луизиньо, 10. Абубакар Тунгара, 11. Стив Траоре (Георги Динков 94’+4′), 13. Абел Анисе, 14. Стилиян Николов, 16. Симеон Мечев (к)

Резерви: 23. Иван Гошев, 4. Валентино Пулиезе, 15. Георги Динков, 17. Спас Георгиев, 77. Божидар Пенчев

Старши треньор: Петър Хубчев

Ботев Пд: 13. Хидайет Ханкич, 2. Роеи Херман (Мартин Секулич 73′), 3. Па Конате (Николай Минков 67′), 4. Виктор Генев (к), 6. Дилан Мартенс, 10. Емануел Току, 11. Антоан Бароан, 18. Самюел Супрайен, 22. Реда Рабей (Точукву Ннади 67′), 28. Елвис Ману (Мохамед Брахими 60′), 44. Роберто Пунчец

Резерви: 1. Георги Аргилашки, 7. Мохамед Брахими, 9. Мартин Секулич, 17. Николай Минков, 21. Точукву Ннади, 23. Димитър Тонев, 24. Джаспър Ван Хертъм

Старши треньор: Желко Копич

Съдия: Никола Попов

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTube и TikTok!

ГАЛЕРИЯ