Копич: Горд съм да съм част от българското първенство

startphoto.bg

Новият старши треньор на Ботев Пловдив Желко Копич говори след дебюта си начело на тима. „Канарчетата“ завършиха наравно 1:1 срещу Берое в Битката за Тракия. Специалистът заяви, че е горд да е част от българското първенство и да бъде начело на клуб като Ботев. Той коментира и представянето на своите футболист. Според Копич „жълто-черните“ са заслужавали повече от точката. Наставникът остана доволен от футболистите си и разкри какъв стил на игра ще налага в пловдивския отбор.DSPORT.BG

„Искам да кажа, че съм щастлив и горд от това да бъда част от българското първенство и да бъда начело на клуб като Ботев Пловдив с толкова привърженици. Заслужавахме повече от тази точка. Имахме няколко ситуации, при които топката срещна греда. Трябваше да направим някои принудителни смени и загубихме баланса в отбора. Със сигурност се гордея с моите футболисти. Искам да благодаря на нашите фенове за огромната подкрепа. Можем да сме доволни от тази точка“, каза Копич.

„Ще настояваме за много динамичен и енергичен футбол с много тичане, но и с добро взаимодействие и добри реакции като губим топката. Знам, че не е лесно да пресираме през цялото време, но това е футболът, който искам да виждам от моите отбори. Справихме се през големи части от днешния двубой“, продължи той.

„С поредните загуби липсата на увереност спада. Можехме да вкараме повече. Седмица след седмица мисля, че ще се подобряваме повече“.

„Загубихме малко от баланса, от контрола върху топката и това позволи на съперника да ни затруднява. Трябва да имаме малко повече късмет. Ще анализираме мача и ще се подготвим възможно най-добре за следващия мач“.

„Не искам просто да направя отбор, ами едно семейство. Това е нещо, което ше работя, за което ще дам най-доброто от себе си. Искам моят отбор да се чувства уверен и да играе добре всеки мач“.

„Не сме говорили за конкретни цели. Феновете искат победата във всеки един мач и ще се старая да помагам за тез добри резултати“, каза още Желко Копич.

Страшен снаряд на Тунгара спаси Берое в Битката за Тракия

Хубчев: Кой поиска дузпа? А, футболистите… (ВИДЕО)

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTube и TikTok!