Лудогорец и Левски влизат в сблъсък за Суперкупата на България

Днес ще стане ясен носителят на Суперкупата на България, в който един срещу друг ще се изправят шампионът на страната Лудогорец и притежателят на Купата на България – Левски. Срещата ще се играе на националния стадион „Васил Левски“ от 20:00 часа. При равенство след редовното време ще се пристъпи директно към дузпи, без изиграване на две продължения по 15 минути. Всеки отбор ще има право да извърши по пет смени, като играта има право да се спира до три пъти. Най-добрият български съдия Георги Кабаков ще ръководи финала за Суперкупата.SPORTAL.BG

Лудогорец

Лудогорец
efbet Лига, България
2022/2023
vs
Левски

Левски
efbet Лига, България
2022/2023
6
5
1
0
19
4
Мачове
Победи
Равенства
Загуби
Отбелязани голове
Допуснати голове
5
4
0
1
12
1
Коефиценти

В предишната кампания Лудогорец отстъпи от Левски в полуфиналите за Купата на България, което позволи на „сините“ да се изправят срещу ЦСКА – София във важния финал, спечелен с 1:0. Столичани победиха Лудогорец първо в Разград с 3:2, а след това и с 1:0 на „Герена“. „Орлите“ пък спечелиха своята 11-а титла в efbet Лига.

Представеният преди дни нов защитник на Лудогорец Фон Витри ще бъде на разположение на наставника Анте Шимунджа за днешния двубой. Специалистът обаче няма да може да разчита на Доминик Янков и Клод Гонсалвеш.

Шимунджа: Мачовете с Левски винаги са дербита! Купата е специален турнир

Шимунджа: Мачовете с Левски винаги са дербита! Купата е специален турнир

В същото време от състава на Левски отпада основният защитник Сонко Сундберг, който си изкара меко казано глупав червен картон в срещата с Ботев (Враца) от последния кръг в шампионата. Станимир Стоилов ще разчита на всички останали футболисти. Специалистът се надява крайният изход на двубоя да се реши в редовното време и да не се стига до изпълнение на дузпи.

Стоилов: И ние имаме претенции да сме водещия отбор в България, шоу без Левски няма

Стоилов: И ние имаме претенции да сме водещия отбор в България, шоу без Левски няма

В последните си мачове от efbet Лига шампионите от Разград победиха много трудно с 3:2 като гости тима на Черно море. Левски също гостуваше, но на Ботев (Враца). Възпитаниците на Станимир Стоилов взеха трите точки с 2:0.

Левски сякаш превъзмогна отпадането си Хамрун в Лигата на конференциите след два поредни успеха (Хебър 4:0 и Ботев Враца (2:0) и отново набира скорост. Лудогорец отново ще защитава честта на България в европейските клубни турнири с класирането си в Лига Европа.

Поради големия интерес към футболната среща, от Българската професионална футболна лига призоваха феновете да заемат своето място по-рано, за да се избегне струпване по входовете непосредствено преди началото на двубоя.

Суперкупа на България, финал: 

ЛУДОГОРЕЦ – ЛЕВСКИ 

Вероятни състави: 

ЛУДОГОРЕЦ: Слуга, Сисиньо, Пластун, Вердон, Недялков, Шоу, Йорданов, Каули, Десподов, Текпетей, Тиаго

ЛЕВСКИ: Андреев, Петрис, Ван дер Каап, Кордоба, Цунами, Кръстев, Краев, Роналдо, Миланов, Велтон, Попов

Стадион: “Васил Левски”, София
Съдия: Георги Кабаков
Начало: 20:00 часа