Напред, “лъвове”! България се хвърля в Скопие за чест и с мисъл за жребия за Евро 2024

Българският национален отбор излиза тази вечер срещу Северна Македония в своя последен двубой от тазгодишното издание на Лигата на нациите. Срещата ще бъде втора за Младен Кръстаич начело на трикольорите. Преди три дни сръбският специалист дебютира с 5:1 над Гибралтар, като се забеляза промяна в поведението на играчите спрямо предишните игри в турнира. SPORTAL.BG

Мачът в Скопие не е без значение и за двата отбора – от една страна нашите ще искат да затвърдят своето пробуждане, като е ясно на всички, че Северна Македония е доста по-сериозен противник от Гибралтар, а пък домакините ще тръгнат да трият негативното впечатление, което оставиха у своите привърженици с поражението от Грузия.

Трябва ни нова победа! България в люта битка с Косово и Фарьорите да не е при футболните “джуджета”

Трябва ни нова победа! България в люта битка с Косово и Фарьорите да не е при футболните “джуджета”

Двубоят на стадион “Тоше Проески” има важно значение за България с оглед наближаващия жребий за квалификациите за Евро 2024 в Германия. Според правилата на УЕФА урните при жребия ще се определят на базата на ранглистата с европейските отбори, съставена съобразно представянето им в Лигата на нациите.

30България - ГибралтарПри победа в Скопие “лъвовете” ще си осигурят попадане в четвърта урна при жребия за квалификациите за европейските финали и ще избегнат неприятния вариант да се наредят в пета урна заедно с футболните “джуджета”.

Кръстаич: В спорта няма мач без значение - искаме да победим Македония

Кръстаич: В спорта няма мач без значение – искаме да победим Македония

Очаква се Кръстаич да не направи много промени спрямо своя успешен дебют. Съществува вероятност сръбският спец да промени системата на игра, която използва в Разград срещу Гибралтар: 3-5-2, и да заложи на четирима в отбрана. Не е изключено на мястото на Иван Турицов по десния фланг да се появи Йоан Стоянов, който през лятото подписа с израелския гранд Апоел (Беер Шава).

Десподов: За македонците това е повече от мач, но излизаме само за победа

Десподов: За македонците това е повече от мач, но излизаме само за победа

В защита би следвалото да бъдат титулярите от предната среща Петко ХристовВалентин Антов и Антон Недялков. Почти сигурно под рамката отново ще застане Даниел Наумов, а в средната линия местата си ще запазят Филип КръстевИлия Груев и Илия Стефанов. Капитанът Кирил Десподов е безспорен титуляр, а е твърде вероятно в игра отново да влязат вкаралите голове на Гибралтар Марин Петков и Радослав Кирилов. Шанс да се появи има и звездата на ЦСКА 1948 Георги Русев.

В исторически план продължаваме да имаме положителен баланс срещу Северна Македония и това няма да се промени тази вечер, както и да завърши срещата: имаме четири победи, две равенства и две загуби срещу югозападните ни съседи, като само един от въпросните мачове досега не е бил приятелски – този през юни, завършил 1:1 на наша територия.

Милевски: Новият треньор на България обърка анализа ни, политиката е за политиците

Милевски: Новият треньор на България обърка анализа ни, политиката е за политиците

Настроенията в Северна Македония са за победа над българския състав, а снощи из коридорите на скопския стадион звучеше един от хитовете на емблемата на югофолка Весна Змиянац. Дано довечера домакините нямат поводи за футболно веселие!

Северна Македония – България 

Вероятни състави: 

Северна Македония: Столе Димитриевски, Гьоко Зайков, Висар Муслиу, Дарко Велковски, Езджан Алиоски, Елиф Елмас, Енис Барди, Стефан Спировски, Стефан Ашковски, Александър Трайковски, Дориан Бабунски

България: Даниел НаумовПетко ХристовВалентин АнтовАнтон НедялковЙоан СтояновИлия ГруевФилип КръстевИлиян СтефановМарин ПетковРадослав КириловКирил Десподов.