Монтана“ нанесе поредната загуба на „Добруджа“ (ВИДЕО)

Шеста поредна загуба в официален мач допуснаха футболистите на „Добруджа“. В среща от 15 кръг на Втора лига жълто-зелените загубиха с 0:1 от „Монтана“ на стадион „Дружба“ в Добрич.

Домакините доминираха през първото полувреме и пропуснаха да стигнат до откриване на резултата. Най-добрата възможност бе в 32 мин., когато Стефан Митев с пета изведе Андриан Димитров зад гърба на отбраната, той навлезе в наказателното поле, но останал сам срещу вратаря на границата на малкия пеналт, вместо да стреля, потърси подаване. Малко след това Стефан Митев от воле насочи топката към целта, но защитник на „Монтана“ изчисти пред голлинията. След почивката гостите изравниха играта и двата отбора имаха своите шансове. Така се стигна до 78 мин., в която французинът Мехди Уамри бе изведен с дълъг пас и отбеляза единствения гол, който осигури първа победа на „Монтана“ при гостуване от 6 месеца насам.

Загубата оставя „Добруджа“ на последното място в класирането с 12 точки. Отборът е в серия от 6 поредни загуби – пет за първенство и една за купата, без отбелязан гол в последните три мача.

До края на есенния полусезон „Добруджа“ ще гостува на „Витоша“ (Бистрица) и ще приеме „Спортист“ (Своге).

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров

Виж видеото