Станислав Генчев: Локомотив е доста добър отбор за българските стандарти

Старши треньорът на Локомотив София Станислав Генчев даде своя коментар, след като „червено-черните“ направиха 0:0 при гостуването си на ЦСКА.dsport.bg

Локо София спря перфектната серия на ЦСКА на ”Армията”

„Локомотив е доста добър отбор за българските стандарти. Можем да се противопоставяме на водещите отбори. Всички мачове, срещу водещите отбори, бяха положителни за нас. Това дава самочувствие на играчите и днес го показаха. ЦСКА не случайно е лидер, подкрепяха ги доста хора. За нас беше важно да спрем техните атаки. Не успяхме да вкараме гол, но в защита стояхме добре“, каза Генчев.

Той бе помолен да коментира думите на Саша Илич, че Локомотив не е целял да играе футбол, а да руши и футболистите да лежат на терена.

„Нека Саша Илич каже в кои ситуации сме лежали и сме бавили. Да, имаше две ситуации, в които накрая имаше ударен наш състезател. Това са нормални неща във футбола. През останалото време се опитвахме да играем, да пресираме високо. Те разиграваха, държаха инициативата. Нашата цел бе да играем футбол, както във всеки мач. На нас ни е ясно, че само с бавене и лежане няма как да си тръгнем с точка от „Българска армия““, каза Генчев.

„Хубавото за нас е, че срещу евроучастниците нямаме загуба. Това е изключително добре за нашия отбор. Футболистите да си повярват, че могат да направят и крачка напред. Сега ни предстои и най-важния мач на сезона срещу Берое. Той ще осмисли цялостното ни представяне, защото е важно за победим. В този мач, когато погледнем головите ситуации, да, ЦСКА имаха и греда, но тя беше от корнер, въпреки че това е едно от най-силните оръжия на тима. Трябваше да се противопоставим и да не допуснем гол от корнер, защото ЦСКА има цели 8 гола от това положение. Аз знаех, че от игра трудно ще ни вкарат гол. Ние играем 3-5-2 от началото на сезона, а те от няколко кръга. Нашите взаимовръзки са много по-добри от техните. Те за първи път играят срещу отбор с такава система“, каза още треньорът.

„Видяхте, че започнахме мача с двама бързи нападатели в лицето на Ненов и Франса. Искахме да се възползваме от празните пространства, защото ЦСКА като домакин играе офанзивно, а защитата не е толкова бърза. Може би не ни достигнаха добрите извеждащи подавания зад гърба на тяхната защита. Това са тънки моменти, в които трябва да се вземат точни решения“, допълни Генчев.

„Ние сме нов отбор. Когато дойдох през лятото 5 основни напуснаха, а 7 нови дойдоха. Отборът се изграждаше до края на август, септември. Нормално е да има спадове и избухвания. Трябва да показваме постоянство. Дори и в мачовете, които загубихме, не ни надиграха тотално. Нашата цел е всеки следващ мач е да печелим точки. Всеки отбор си поставя цели и ги преследва“, завърши треньорът на Локомотив.

Илич: Срещу нас отборите бавят времето, заслужавахме да спечелим (ВИДЕО)

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTube и TikTok!