Скандал: Треньори на Ботев Пловдив се биха на скамейката

Двама от треньорите на Ботев Пловдив са се сбили на скамейката по време на мача срещу Арда, съобщава БТА. Според новинарската агенция в началото на второто полувреме, помощник-треньорът Артур Ованесян се нахвърлил на кондиционния треньор на клуба – хърватина Алекса Бошкович. След спор на висок тон, отношенията между двамата са преминали към физическа саморазправа, в която арменецът нанесъл удари по своя колега. Хора от публиката в Кърджали видели всичко това и дори започнали да сочат резервната скамейка на “канарчетата”, подвиквайки: “Бият се, бият се”.DSPORT.BG

Но инцидентът не приключил до тук, тъй като след края на мача двамата подновили саморазправата. А арменецът Ованесян отново ударил по хърватина. Това се случило в зоната между съблекалнята и автобусите на отборите, отново доста хора са станали свидетели, а този път полицаите се наложило да се намесят и да спрат боя.

Артур Ованесян се присъедини към Ботев Пловдив в началото на тази година, по покана на тогавашния старши треньор – Азрудин Валентич. Двамата са работили и в предишния клуб на бизнесмена Антон Зингаревич – Фремад Амагер (Дания).

Ованесян отначало беше назначен начело на дублиращия отбор на “канарчетата” във Втора лига, но след като Валентич стана спортен директор, той влезе в щаба на Желко Копич като помощник треньор там.

Арда счупи гредите, но би Ботев Пд в Кърджали за край на годината

Желко Копич: След червения картон Арда бе по-офанзивно настроен

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTube и TikTok!