Кръстаич: Успяхме, отборът остана на мястото, на което трябва да бъде

Селекционерът на България Младен Кръстаич говори преди контролата срещу Кипър. Мачът е в сряда от 20:00 часа. Той сподели, че за него и щаба му следващите два мача „не са точно приятелски срещи“. Според него трябва да се продължи инерцията след последните две победи в Лигата на нациите, които са „спасили сезона и са върнали националният отбор на мястото, на което трябва да бъде“.DSPORT.BG

„За нас не са точно приятелски мачове (предстоящите двубои с Кипър и Люксембург). В последните два мача от Лигата на нациите успяхме да спасим сезона и да оставим националният отбор на мястото, на което трябва да бъде. Следващите два мача не са мачове за точки, но за нас са много важни. В момента формираме отбора, трябва да има форма, облик, за да достигнем максималната версия на този отбор през март“, каза Кръстаич.

„Казах на футболисти, ако има натиск, негативна енергия, трябва да играят със сърце за страната си по същия начин, както го направиха в последните два мача в Лигата на нациите. Искам енергия и желание за доказване в националния отбор. Искам всички повикани футболисти тук да играят за националния отбор“, добави той.

„Втори лагер ни е и общо взето сме десетина дни заедно. Някои играят в чужбина, други в българското първенство, но смятам, че всички футболисти са качествени и разбират как трябва да се играе. Наясно сме, че от футболистите може да се изисква още много. Времето обаче е малко. Имали сме 45-минутна тренировка. Основно прекарахме времето във видеоанализи и смятаме така да е занапред. Тепърва има неща, които трябва да научават“, каза още сръбският специалист.

Десподов: Искаме да има добри резултати и да играем на голямата сцена (ВИДЕО)

Наумов: Очаквам да продължим възхода (ВИДЕО)

Иван Йорданов беше освободен от лагера на националния тим

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTube и TikTok!